Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Lillån
LIL
Borta
Warberg
WIC

Inför match- Lillån IBK

25 november 2022 15:00
HERR

Imorgon lördag spelar herrarna en högintressant match mot fjolårets kvalmotståndare Lillån IBK. Eftersom matchstarten är klockan 13 i Örebro har man satt sig på bussen redan idag fredag. Här är förutsättningar och Astbrants tankar inför matchen!


Efter förra helgens viktiga trepoängare hemma mot Lerum är det på nytt dags för en oerhört betydelsefull match. Lillån ligger bara tre poäng bakom Warberg i tabellen och placerar sig just nu på en femteplats, precis nedanför det positiva kvalstrecket. Känslan med åtta matcher spelade (Karlstad och Partille har spelat nio matcher) är att tabellen börjar att få ett tydligt toppskikt med sex lag som vill göra upp om de fyra kvalplatserna till SSL. Förutom topp fyra som just nu är Karlstad, Fagerhult, Warberg och Höllviken så är nämnda Lillån och nykomlingen Hovslätt i allra högsta grad med. Därför blir såklart alla inbördes möten dessa lag emellan av extra vikt. Extra krydda till lördagens match är såklart det faktum att Lillån var det lag som slog ut Warberg ur Play Off 1 i fjol!

Truppstatus

Mattias Kongstad knäskadad och missar hela säsongen.

Isak Ehrinton gör värnplikt och är inte tillgänglig.

Tränarkollen med Johan Astbrant

-Just nu jobbar vi mycket med helheten i vårt eget. Att få ihop alla delar i spelet, gruppen som sådan och på att hitta tillbaka till ett vägvinnande spel. En sak i det är vårt kontringsspel som inte är på den nivå vi vill att det skall vara. När vi vinner boll tar vi inte den framåt i rätt lägen och det är en sak vi behöver utveckla för att bli starkare. Segern senast mot Lerum var bra för gruppens självförtroende, såna segrar är mycket mer värda än att vinna med tio bollar. Det ska bli kul att komma iväg på en liten roadtrip som detta blir, det är alltid nyttigt för gruppen.

Om Lillån IBK

Lillån sågs länge i sin hemstad som lillebror till IBF Örebro. De senaste säsongerna har dock pendeln svängt över kraftigt till de gröna, och i fjol konstaterades det också genom att IBF Örebro åkte ur Allsvenskan och nu spelar i division 1. Historiskt är det dock fortsatt fördel IBF Örebro då man har spelat i SSL, något Lillån inte har gjort ännu. Den här säsongen har man inlett med fem segrar på åtta matcher. Man har två uddamålsförluster mot toppduon Fagerhult och Karlstad, och den enda riktiga "plumpen" är kanske förlusten mot Partille.
I fjol slog man ju många experter på näsan genom att ta sig till SSL-kval, och där blev det som bekant en rafflande matchserie mot Warberg som man vann med 2-1 i matcher efter att ha vunnit den helt avgörande matchen i sudden death. I Play Off 2 tog dock drömmarna om SSL slut då AIK var klart starkare och vann med hela 3-0 i matcher. Till den här säsongen har laget tappat två av sina mest framstående spelare till klubbar i SSL, backen Simon Möller och forwarden Martin Rönnklint som nu spelar för Mullsjö respektive Kalmarsund. Även duktiga målvakten Jonas Hammarström har lämnat, men han finns istället med som målvaktstränare nu. Man har inte gjort några spektakulära värvningar för att ersätta dessa herrar, utan det man tagit in är, likt stora delar av övriga truppen, unga, lovande och spelskickliga killar. Hampus Morelius är en sådan, även om han testade på spel med Lillån på dubbellicens redan i fjol. I honom har Lillån ett riktigt framtidsnamn som redan nu spelar på hög nivå. Backen Tor Bornedal-Samils och centern Isak Palmen är två andra nyckelspelare och tillhör seriens absoluta toppskikt vad gäller spelet med boll. I båset finns tidigare Warbergs-tränaren Anton Drake, alltid med en räv bakom örat och garanterat sugen på att möta sina gamla adepter igen och fortsätta att bråka med de större klubbarna!

Astbrants ord om Lillån

-Jag tycker Lillån faktiskt ser vassare ut än i fjol. De spelar ett enkelt spel med sylvassa omställningar och de har byggt på det de hade i fjol på ett bra sätt. Senast kontrade de till exempel sönder ett Lindås som spelar väldigt lågt och det är en styrka att göra. De har en bra backuppsättning som är fina med boll och kan kontrollera både uppställt spel och sätta igång kontringar, de stressar inte upp sig vid hög press och är väldigt skickliga på det de gör. Det kommer bli en tuff match, men också en rolig utmaning som vi ser fram emot.

Så här ser ni matchen

Live i Idrottshuset Örebro. Fri entre och inget förköp!

Streama på innebandy.tv, sändningen startar 12.50, matchstart 13.00. Länk till sändningen!