Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför derbyt mot Pixbo Wallenstam

4 oktober 2019 11:03
DAM

Efter förra veckans förlust mot IKSU är det dags för ny match och denna gången är det Pixbo Wallenstam som kommer på besök ikväll. Ett Pixbo som inlett med två raka segrar. För vårt Warberg så har det varit tvärtom, nämligen två förluster i inledningen av årets säsong.


Vi stämde av med nummer 26 Sofie Karlsson inför kvällens match för att höra hennes tankar inför matchen.

Sofie dags igen för match, nu hemma mot Pixbo som vi förlorade mot på försäsongen. Hur går dina tankar inför matchen? Jag försöker inte tänka så mycket mer än att jag önskar att vi gör en bra prestation ikväll och hittar en go känsla igen då det varit två tunga förluster.

Vad kommer då att krävas av er ikväll när ni ställs mot ännu en av de stora favoriterna? Det kommer krävas, som i alla matcher egentligen, ett stenhårt arbete över hela planen. Naturligtvis ett fokus på att få till en bra defensiv. Det är ändå där det startar för vår del, ett ramstarkt försvar och svara därifrån med giftiga omställningar. Sen är det en utmaning att jobba med det mentala mot bra motstånd, där tycker jag ändå att vi är en bra bit på väg med att behålla vårt fokus över tid.

Vad känner du då att spela ett derby mot Pixbo. Vad innebär det för dig? Ja ett derby är alltid ett derby som inte blir som en vanlig match. Det är så mycket mer. Allt kan hända och som jag sa innan, ett starkt fokus på varje enskild uppgift. Vi är förberedda på den här matchen med allt vad det innebär, högt tempo, tuffa och härliga närkamper och förhoppningsvis lite poäng.

Hur ser du på din egen femma så här långt in i serien? Jag tycker ändå att vi har ett bra stäm i vårt spel. I försvaret hittar vi mer och mer rätt för att kunna få till bra kontringar där jag tycker att vi är vassa. Vi tar alla ett bra ansvar och bidrar med den energi som krävs för att få ut maximalt av varandra. Det är ett ansvar som vi alla måste ta och där tycker jag hela laget gör ett bra jobb. Vi kommer aldrig sluta jobba för varandra.

Vi tackar Sofie för intervjun och önskar henne och laget ett stort lycka till ikväll. Matchen startar klockan 19:00 i Sparbanken Wictory Center. Kan du inte vara på plats så visas matchen på www.sslplay.se.