Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Äntligen är damlagets träningsmatcher igång.

18 augusti 2020 10:24
DAM

Det har varit en annorlunda försäsong på många sätt. För våra lag har det varit lång tid från innebandyn då SWC stängde i mars. Men för tre veckor sedan öppnade vi upp igen och träningarna drog igång för fullt. Damlaget spelade i söndags sin första träningsmatch inför kommande SSL-säsong.


Damlaget har under dessa tre veckor hunnit med träningshelg, en mängd träningspass och stod inför söndagens bortamatch mot Pixbo Wallenstam otroligt taggade. Det var en match som på förhand väntades bli tuff då Warbergstränare Kent Göransson lite siade om att Pixbo eventuellt står som guldfavorit.

Det var hemmalaget Pixbo Wallenstam som inledde målgörandet och hade en 2-0 ledning efter drygt sex spelade minuterar av den första perioden, när lagen går till första paus har Warberg både reducerat och kvitterat. Warberg tar i inledningen av den andra perioden ledning med 2-3. Andra perioden är jämn mellan lagen, men Pixbo får till två tunga mål i slutskedet av perioden. I sista perioden drar Pixbo iväg målmässigt och Warberg kommer aldrig ikapp. Slutresultatet skrivs till 11-4.

Tränare Kent Göransson säger såhär efter sin första match med laget:

Det var en bra första träningsmatch för oss mot ett skickligt Pixbo. De är duktiga på att behandla bollen och ställde tuffa frågor till oss där vi ofta tog bra beslut och ibland lärde vi oss nya saker.

Det är lätt att fastna i de stora siffrorna men tycker i knappt två perioder så är det en jämn match där två sena mål i sista minuten blev lite tunga. Men vi jobbar vidare med målsättningen att vara förberedda när serien drar igång.

Hur såg det ut från bänken, något som du tar med dig?

Delar av försvaret var jag nöjd med, där vi skapar tydliga spelvändningar men som vi sen hade svårt att omsätta. Vi har pratat väldigt lite om vårt anfallsspel där spelvändningar ingår. När vi får till de bitarna kan det bli intressant. Sen är det som sagt en hel del som vi fortsätter att skruva på för att hitta rätt. Vi kommer fortsätta att arbeta hårt med de detaljerna.

Cecilia Habib Westh är ett av damlagets nyförvärv inför säsongen och i sin första match i föreningen ställdes hon mot sin tidigare klubb. Såhär sa Cicci efter sin första match i den blåa tröjan:

Väldigt kul att komma igång med matcher, det är det man har slitit för hela försäsongen. Vi fick igång bra kemi i femman så jag har med in en bra känsla efter första träningsmatchen. Det var mycket bra diskussioner och kommunikation vid bänken och i omklädningsrummet så jag börjar känna att jag kommer in i det nu, vilket är skönt.

Vad tar du med dig från matchen att jobba vidare på?

Framförallt bitar i försvarsspelet i egna zonen. Pixbo är ett väldigt bollskickligt och tekniskt lag, att få möta deras etablerade anfallsspel var väldigt bra för oss. Jag tycker vi gör en godkänd träningsmatch där vi lyckas med många bra bitar samtidigt som vi har med oss situationer vi kan träna och bygga vidare på. Ser fram emot utvecklingen vi kan göra i år!

Poäng i Warberg:

Cecilia Habib Westh 2+1, Andrea Envall 1+1, Sandra Hawerman 1+0, Pernilla Hermansson 0+1, Alice Bengtsson 0+1.

Nästa träningsmatch spelas på lördag den 22 augusti i Sparbanken Wictory Center, då kommer IBK Göteborg på besök.

Vi kommer att återkomma om det finns möjlighet att streama matchen. Håll utkik i våra sociala medier.