Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Lillån
LIL
Borta
Warberg
WIC

Seger i seriepremiären

18 september 2021 14:30
HERR

Säsongens första seger är fullbordad och 3 härliga poäng åker med från Örebro. Det var i den sista perioden som Warberg ökade takten och drog ifrån. Slutresultatet skrevs till 4-8


Det såg länge ut att bli en mållös första period i säsongens första allsvenska match för lagen. Men med nörmare 30 sekunder kvar av perioden drar Lillån på dig en utvisning och i powerplay gör Joel Birgersson säsongens första mål.

Med 6:38 spelat i den andra perioden har Warberg utökat ledningen till 0-3, där 0-2 kommer genom Isak Stöckel och 0-3 genom Zeb Johnsson tunga avslut rätt upp i nättaket. Där tog det dock stopp för ett tag. Lillån kommer in i matchen genom att dryga minuten efter Johnssons mål göra 1-3 och inom loppet av drygt 6 minuter är det kvitterat på tavlan i Idrottshuset. Dock dröjer det inte mer än minuten förens Stöckel drar iväg ett skott på högerkanten och bollen letar dig mellan benen på målvakten, där med går Warberg till periodsvila åter i ledning.

I inledningen av den tredje perioden är det återigen Lillån som åker på en utvisning, och med ett välplacerat direktskott sätter Mattias Kongstad 3-5. 3-6 kommer med mindre än fem minuter kvar att spela när Edwin Körberg tricksar in bollen. I målet hade Kodelja det stundtals full anstormning från de grönklädda hemmalaget, men som vi sett han tidigare så var han lugnet själv. Definitiv punkt för matchen kom i slutet av den tredje perioden när Simon Svensson gör 3-7 genom snygg framspelning av Joel Birgersson, samme Birgersson som minuten senare, när hemmalaget tagit ut målvakten, går för avslut men täcks av hemmalagets försvarare. Men på något sätt trickas bollen in i den tomma målburen.

Matchen slutade totalt 4-8, och med periodsiffrorna: 0-1, 3-3, 1-4

Så här sa tränare Ludwig Bengtsson direkt efter matchen:

-Alltid skönt att vinna. Det finns inga lätta matcher i den här serien och det är viktigt att hela tiden vara ödmjuk inför uppgiften. Skönt med extra mycket stöd på läktaren idag som faktiskt var fler än hemmasupportrarna. Efter att ha gjort ett par korrigeringar inför tredje så hittar vi en väg att vinna matchen. Kodelja i målet står för ännu en lysande insats.

Se highlights från matchen: Lillån IBK - Warberg IC
(Dock saknas mål 1 & 2 för Warberg)

Målskyttar och assist:
Joel Birgersson 2+1
Isak Stöckel 2+0
Mattias Kongstad 1+1
Zeb Johnsson 1+0
Edwin Körberg 1+0
Simon Svensson 1+0
Oliwer Olsson 0+1
Andreas Grønli 0+1
Johan Stadin 0+1
Hannes Karlsson 0+1

Nästa match för herrlaget spelas söndag den 26 september klockan 16:00 hemma i Sparbanken Wictory Center. Då kommer Fagerhult Habo på besök.