Förlust i Falun ger rysaravslutning på serien

14 mars 2022 19:59
DAM

Under gårdagen Warberg sin näst sista seriematch för säsongen när man gästade IBF Falun i Guide Arena. Det blev förlust med 7-4 och nu avgörs damernas öde hemma mot Jönköping på lördag. Poäng där och nytt SSL-kontrakt är ett faktum!

Den första perioden inleds med att Warberg får svårt att få grepp om Falun i det uppställda försvarsspelet. Falun genererar ett par målchanser varav två mål faller till hemmalagets fördel inom loppet av knappa tio minuter. Falun skulle hinna med ytterligare ett mål i en omställning innan Sandra Hawerman kunde reducera med ett patenterat handledsskott upp i krysset. 3-1 underläge inför andra perioden.

Kallduschen blir påtaglig när Falun ganska så omgående i den andra perioden kan utöka till 4-1 genom ytterligare en omställning. Ett ängsligt Warberg kunde sedan bjuda på ett mål efter ett misslyckat uppspelsförsök. Några minuter senare är det dags för Warberg att väcka hopp i jakten om en kvittering när Sandra Hawerman påpassligt snor åt sig bollen och rundar målvakten i sedvanlig Hawerman-manér. Apropå att påpassligt sno åt sig bollen så kan Sandra addera ytterligare ett mål i kategorin när Falun efter en bollvinst ger bollen till skänks. 5-3 på tavlan och Warberg är med igen inför den sista perioden.

Den tredje och avslutande perioden så går Warberg för det. Det i sin tur öppnar upp sig något när Falun kan ställa om påpassligt till 6-3. 7-3 faller i tom bur innan Warberg får sista ordet med ett tröstmål av Alice Bengtsson som fastställer slutresultatet 7-4.

Nu har laget allt i egna händer i den så viktiga och helt avgörande matchen hemma mot Jönköpings IK i den sista omgången på lördag. En poäng och laget har säkrat SSL-kontraktet. I annat fall måste man ställa hoppet till att andra resultat går lagets väg.

Vi hoppas att många sluter upp i Sparbanken Wictory Center på lördag när det ska avgöras!