8-2 mot Lillån och matchserien kvitterad!

23 mars 2022 22:15
HERR

Warberg har kvitterat matchserien mot Lillån efter en övertygande 8-2 seger borta ikväll! Max Källerteg gav laget ledningen efter åtta minuter och därefter släppte man aldrig sitt grepp. Nu blir det en tredje avgörande match hemma i Sparbanken Wictory Center på söndag.

När det behövdes som mest plockade Warberg fram det spel som krävs i ett kval. Man var tuffa och aggressiva i sitt försvarsspel och samtidigt sylvassa framåt när lägena dök upp. Man kunde också se ett helt annat lugn i Warbergs-laget när man fick spela på en ledning istället för att jaga ett underläge som i första matchen.

Sett till matchen som helhet var Warberg det klart bättre laget i främst period ett och tre. Mittperioden stod och vägde en aning efter att Lillån tidigt reducerat den tvåmålsledning som Warberg hade skaffat sig efter första perioden. Närmre än så kom man dock inte, och det matchavgörande (?) rycket kom med tre minuter kvar av andra perioden när Warberg gick från 2-1 till 4-1 på 43 sekunder. Det var dessutom två riktigt snygga innebandymål. Det första en vacker omställning där bollen gick som på ett snöre från Simon Nilsson till Simon Svensson och vidare till Max Källerteg som avslutade längs marken. 4-1 målet får tillskrivas Markus Berntsson till störst del, även om Jesper Larsson var sist på bollen. Berntssons förarbete var av mycket hög klass där han kominerade fart och teknik och serverade en helt fri Larsson centralt framför mål.

I tredje perioden stängde Warberg ner Lillåns försök att närma sig totalt. Sista tio kunde man spela avslappnat och kontrollerat och ytterligare fyra mål trillade in, varav de två sista av Mattias Kongstad som blev tremålsskytt idag. Noterbart också att Oliwer Olsson gjorde två mål, det hör inte till vanligheterna!

En väldigt stabil och väl genomförd bortamatch gav alltså 8-2 i slutresultat, och nu väntar en tredje och helt avgörande match hemma i Sparbanken Wictory Center på söndag!

Biljetter till den matchen släpps imorgon torsdag den 24:e mars kl. 19.00 på denna länk!

Highlights Lillån-Warberg 2-8