Tung kväll för damerna

25 oktober 2018 09:30
DAM

Det blev en tung förlust då vi gästade Pixbo under onsdagskvällen. Efter periodsiffrorna 3-2, 4-1, 5-1 kunde slutsiffrorna skrivas till 12-4 i Pixbos favör. Warbergs mål gjordes av Sandra Hawerman 2, Andrea Envall 1 och Jenny Dahl 1.

Första perioden är den målmässigt jämnaste men där Pixbo ändå driver matchen. Warberg har dock vassa omställningar och är också i ledning med 2-1 efter dryga elva minuter av matchen. Det skulle dock vara den enda gången Warberg var i ledningen av matchen. Innan perioden är slut har hemmalaget vänt matchen till sin fördel med 3-2. Med endast dryga fem minuter gångna på matchklockan av den andra perioden springer hemmalaget iväg till 6-2 och det är rejäl uppförsbacke för det blåklädda bortalaget. Därefter kommer den stora chansen när förmånen att spela fem mot tre i nästan en minut dyker upp. Ett stolpskott var vad som lyckas åstadkommas och istället kan Pixbo utöka sin ledning i slutet av perioden. Dålig start av den sista perioden skulle nu undvikas men redan efter fem minuters spel tvingades coach Nilsson till en time out då tre bollar trillat in bakom Hanna Svensson i målet. Sandra Hawerman kunde strax efter reducera ledningen en aning. Men Pixbo hade full kontroll resterande del av matchen och kontrollerade den in i mål via ytterligare två kassar.

Nu är det några dagars vila innan Dalen kommer på besök under söndagen. Matchen startar 16:00 och nu mer än någonsin behöver laget ditt stöd. Vill du läsa mer vad Hallands Nyheter skriver om matchen kan du göra det här http://www.hn.se/sport. Highlights hittar du här https://www.sslplay.se/watch/13698