Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Rönnby
RÖN

Inför match- Västerås Rönnby

29 januari 2023 10:16
DAM

En svår motståndare väntar hemma i Sparbanken Wictory Center under söndagen när tabelltrean Västerås Rönnby kommer på besök.


Förlusten uppe i Täby är historia och nu är det istället fullt fokus på hemmamatch igen.

Truppstatus

Natalie Hjertberg och Camilla Halldén är fortsatt indisponibla p g a skador. Ida Hawerman saknas p g a sjukdom och Ida Sundberg är iväg på landslagsuppdrag för VM-kval med Norge. Hilma Ahnlund närmar sig en debut i SSL efter att ha spelat i det allsvenska laget under fredagen.

Tränarkollen, Andreas Burman

-Matchen mot Täby blev inte som någon av oss förväntade sig eller hade tänkt. Vi var alldeles för passiva i egen zon, hade svårt att få stopp, var utspridda och inte närvarande. Vi har haft en bra träningsvecka och är nu revanschsugna.

Om motståndaren Västerås Rönnby

Västerås Rönnby är tabelltrea med siktet inställt på att utmana de två topplagen Thorengruppen och Pixbo. På de senaste åtta matcherna så har laget endast förlorat mot just Thorengruppen. Så det är ett relativt formstarkt och tufft motstånd som väntar. Laget spelar med offensiv spelidé både i anfalls- och försvarsspelet. Framåt leds laget främst av stjärnan Wilma Johansson och Jonna Sjöberg som leder lagets interna poäng- och skytteliga.

Burmans tankar om Västerås Rönnby

-Rönnby är ett av Sveriges absolut bästa lag. Jag tycker de ligger strax bakom Thorengruppen och Pixbo. De har en härlig mix i truppen med både spets, yngre och fysiskt starka. Det är en inspirerande match och den kommer ställa frågor som många andra matcher inte gör. Vi behöver vara extremt påkopplade över 60 minuter, vinna dueller för att både få spela med boll men också för att ibland få vila med den.

Så här ser du matchen

Live på plats i Sparbanken Wictory Center - Köp din biljett här!

Streama på SportExpressen - Länk till sändningen här!