Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Västkustderby ikväll mot Pixbo

24 oktober 2018 11:15
DAM

Det är dags för det andra västkustderbyt för säsongen när damerna beger sig till Mölnlycke för möte med Pixbo Wallenstam. Ett Pixbo som ständigt nämns som en av de stora guldkandidaterna vilket inte är ett undantag i år. Pixbo kommer till match med fem raka segrar, förvisso en i sudden death, medan vi fortfarande väntar på den första poängen som ska in på kontot. Det kan väl bara sluta på ett sätt?


Vi fick några minuter med nr 10 Amanda Wetterström som kom till Warberg inför den här säsongen från just Pixbo. Hon berättar kring känslan efter matchen mot Endre, hur det är att möta sina gamla lagkamrater och dessutom vem i Pixbo som hon gärna skulle trycka till lite extra.

Senast mot Endre blev det förlust på hemmaplan med 6-10. Dina tankar kring den matchen? -Matchen som helhet var ändå en höjning, mer energi och kämpaglöd än tidigare matcher. Sedan har vi en andra period som vi inte är speciellt nöjda med där vi släpper in alldeles för billiga mål. Men som jag sa, en hel del saker vi ändå vill ta med oss som positiva.

Nu är det ny match mot dina gamla lagkamrater och ditt gamla lag nämligen, Pixbo Wallenstam. Hur går tankarna inför den matchen? -Klart det är roligt att möta sitt gamla lag. Fick smaka på det när vi mötte dem i en träningsmatch på försäsongen vilket kändes annorlunda och konstigt men ändå en rolig upplevelse. Det blir kul att träffa allihop.

Hur är det att stå öga mot öga med spelare som man tidigare haft som medspelare? -Det känns såklart konstigt att spela mot dem och inte med dem under matchen men samtidigt lite extra roligt och jag är extra taggad för denna match.

Vad kommer vara viktigt för er i just den här matchen? -Det kommer vara extra viktigt för oss att vara med från start och sätta vårt försvarsspel. Vi börjar hitta mer rätt i vårt spel som vi vet att vi kan spela, varje träning blir hela tiden lite bättre. Sen är det viktigt att vi fortsätter arbeta med den energin och kämpaglöd vi hade senast vi mötte dem.

Vem i Pixbo skulle du gärna vilja trycka till lite extra i en närkamp? -Nja finns ingen speciell spelare jag tänker på så direkt. Jag fokuserar på min uppgift och tänker inte så mycket vem jag möter.

Hur slutar matchen och vem avgör? -Jag tror vi vinner ikväll med 6-5 och kanske att jag kan stänka ditt avgörande målet själv. Det hade suttit fint.

Fakta inför matchen Tabellplacering Pixbo 2:a med 14 poäng, 25-14 i målskillnad Warberg 13:e med 0 poäng, 20-38 i målskillnad

Poängbäst Pixbo – Eliska Krupnova 9 poäng (5+4) Warberg – Andrea Envall 12 poäng (6+6)

Tidigare möte Pixbo – Warberg 4-4 (träningsmatch 2018) Pixbo – Warberg 5-3 (säsong 2017/18) Warberg – Pixbo 5-3 (säsong 2017/18)

Matchen spelas i Wallenstamshallen i Mölnlycke och startar klockan 18:30. Kan du inte vara på plats så kan du se matchen på http://www.sslplay.se