Uddamålsförlust mot Linköping

24 oktober 2019 22:00

Herrarna åkte på en ny förlust på hemmaplan när man föll med uddamålet mot Linköping. Matchen avgjordes i andra perioden där gästerna gjorde tre raka mål inom loppet av fyra minuter.

Nära skjuter ingen hare. Ett passande ordspråk efter dagens match mot Linköping. Warberg startade matchen klart bäst och skapade både fler och bättre målchanser än gästerna i första perioden. Därför var det ologiskt när Matej Jendrisak gav bortalaget ledningen efter 12.44 med ett oväntat skott från kanten som smet in vid Tobias Jernsands förstastolpe. Det tog dock inte ens två minuter innan rättvisa var skipad. Först kvitterade Mattias Kongstad på ett mycket kyligt sätt med ett mål som var nästan identiskt med ett av hans två mot Sirius förra helgen. Sedan gav Jesper Larsson Warberg ledningen i bytet efter, då han stötte in Kim Clemedtsons passning från nära håll. Warberg fortsatte ett piggt spel perioden ut, men några fler mål gjorde man inte.

I andra perioden kom så den del av matchen som avgjorde till gästernas fördel. Mellan minut tre och åtta gjorde nämligen Linköping tre raka mål, och var och ett av dem föregicks av små små misstag som återigen blev fallet. Ett mindre lyckat byte och två för taffliga närkamper förlorade, och vips så var Linköping i tvåmålsledning.

Tidigt i tredje perioden fick dock hemmafansen upp hoppet igen. Warberg reducerade nämligen redan efter 1.22, och målet var frukten av ett mönsteranfall där Robin Blåberg var sist på bollen. Efter målet var det återigen mest Warberg under en längre period, även om de riktigt heta målchanserna uteblev. Linköping stack upp och hade ett par farliga chanser emellanåt, och det var på en sådan attack som man utökade sin ledning. Oskar Hagberg sköt 5-3 från nära håll när han blev helt bortglömd på bortre stolpen.

Warberg gav dock inte upp, och man fick gott om energi när Jesper Larsson gjorde sitt andra mål, och tredje poäng, för kvällen med tre och en halv minut kvar att spela. 30 sekunder efter målet trodde nog alla i Sparbanken Wictory Center att den stora kvitteringschansen var här. Linköpings Oskar Seth hamnade nämligen på knä vid sargkanten och spelade på bollen, vilket borde renderat i en solklar tvåminuters utvisning. Men det fanns två personer i hallen som inte tyckte likadant, och tyvärr var de två domare. Därför uteblev också utvisningen.

Med utplockad målvakt och spel 6 mot 5 skapade Warberg bra tryck, men Linköpings försvar stod emot och höll med nöd och näppe undan till en uddamålsseger.

En ny tung hemmaförlust alltså, och världens bästa hemmapublik får fortsätta att vänta på de första hemmapoängen för säsongen 19/20!

Herrlagets nästa match går av stapeln på söndag, då man gästar topplaget IBK Dalen uppe i Umeå.