Västkustderbyt slutade i en förlust för våra damer

17 januari 2020 23:11
DAM

Det var en stark inledning på matchen för tabelltvåan Pixbo som avgjorde mötet på bortaplan.

Pixbo kom ut piggt och inledde den första perioden i ett högt tempo. Redan efter dryga 8 minuter spelade hade Pixbo tagit en 2-0 ledning. Strax därefter tog Warberg en timeout för att samla ihop laget. Det höll sig i några minuter och Warberg spelade sig till flera farliga chanser genom snabba kontringar. Närmast var Sofie Karlsson med ett skott som gick i ribban. Istället var det Pixbo som inom loppet av 1 minut gjorde båda 3 och 4-0, då med mindre än 15 minuter spelade av första perioden. Warberg hade ytterligare ett skott i ribban innan perioden var över.

Strax in i den andra perioden åker Pixbo på en utvisning och med ett snabbt passningsspel och hårt kämpande framför mål lyckas Camilla Halldén tycka in en reducering när matchen är drygt tre minuter lång.

Likt den första perioden så hittade Pixbo diagonalpassningarna som gav flertalet farliga chanser och även mål. Pixbo kan utöka sin ledning till både 5 och 6-1 genom passningar som skär Warbergs försvarszon och lämnar öppet mål.

Warberg reducerar med 14 minuter spelade genom Sofie Karlsson efter att hon kämpat sig till bollen vid mittplan. Målet ger Warberg energi och när laget får med sig en utvisning dröjer det bara några sekunder innan Therese Arnesson prickar målet och perioden går till paus med 6-3 på tavlan.

Warberg kommer ut starkt i den sista perioden och står upp emot Pixbos anfall. Laget får till en reducering med 9 spelade minutrar. Dock varar det inte länge förens Pixbo utökar sin ledning i samband med att Warberg drabbas av matchen första utvisning. Warberg lyckas att spela av en utvisning i slutet av matchen, men närmare målmässigt kommer de inte. Matchen slutar i en förlust med 7-4.

Nu har laget en fri dag för återhämtning och att ladda om, för på söndag väntar hemmamatch mot KAIS Mora. Matchen startar klockan 16:00!