Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Visby
VIS

Vinst med 8-6 i toppmötet!

30 september 2018 18:22
Herr

Det blev vinst mot Visby med 8-6 i en match med många ansikten, där Warberg fick jobba i uppförsbacke efter första perioden och i andra står för en mäktigt upphämtning!


En förväntad toppmatch i årets Allsvenska när gästande Visby var på besök. Och en härlig inramning i Sparbanken Wictory Center när matchen startar. Båda lagen lite avvaktande i inledning och Warberg sätter en straff genom nyförvärvet Kim Clemedtson stensäkert efter dryga 4 minuter.

Efter det tar Visby över matchen totalt och kvitterar direkt i bytet efter och sedan rullar det på bra för Visby som efter första perioden leder med 1-4. Visbys första formation med Ville Hirvisuo och Vilmer Vinamäki i spetsen som ligger bakom alla målen. Visby dominerar perioden totalt och Warberg har svårt i spelet med boll och skapar dåligt med chanser.

Tjusningen med innebandy är att en matchbild kan förändras på väldigt kort tid. Direkt i inledningen av andra perioden så är det ett Warberg som är mer rejäla över hela banan och spelar med ett större självförtroende. Här får vi se både Axel Körberg och Joel Berg göra sina första mål i Warbergs tröjan i Allsvenskan. Redan efter 12 minuter är Warberg ikapp målmässigt och efter 15 minuter tar Warberg ledningen. Warberg drabbas av en något tveksam utvisning i slutet på perioden och där tar Visby vara på tillfället och hete Wilmer Viinamäki gör sitt tredje mål för kvällen.

En spelmässigt jämn sista period där Visby tar ledningen direkt i början där Warberg kvitterar i powerplay några minuter senare genom Filip Kalentun. Lagen byter chanser med varandra och det känns att det är en toppmatch med viktiga poäng på spel.

Efter drygt 10 minuter in i sista perioden så bryter Anton Birgersson ett Visby uppspel och hittar Simon Svensson som inte gör några misstag och skjuter in 7-6.

5 minuter senare gör Simon Svensson sitt andra mål för kvällen och många i arenan tror nog att matchen är avgjord. Men Visby satasar allt framåt de sista minuterna och skapar en hel del målchanser men Tobias Jernsand i målet står för ett par bra räddningar och Visby kommer inte närmare ikväll.

Skön vinst för Warberg i första henmamatchen för året och dessutom tar tre poäng mot ett förväntat topplag.

Nu väntar Fagerhult/Habo på bortaplan fredag 5/10.

Resultat, periodsiffror inom parentes: 8-6 (1-4, 4-1, 3-1)

Skottstatistik: 19-18 (3-10, 9-4, 7-4)

Utvisningar Warberg: U2 Oskar Block

Utvisningar Visby: U2 Jesper Eliasson, U2 Andreas Jansson

PP % Warberg: 50%

PP % Visby: 100%

Publik: 782

Poäng Warberg: Anton Birgersson 0+3 Kim Clemedtson 2+0 Simon Svensson 2+0 Joel Berg 1+1 Filip Kalentun 1+1 Mattias Kongstad 1+0 Axel Körberg 1+0 Philip Subiabre 0+1

Warberg startade så här:

Mv: Tobias Jernsand

1:a Johan Dahlqvist, Robin Westergren, Mattias Kongstad, Simon Svensson, Anton Birgersson

2:a Vidar Tirén, Filip Kalentun, Joel Berg, Robin Blåberg, Kim Clemedtson

3:e Andreas Jonsson, Philip Subiabre, Oskar Block, Tom Carlsson, Axel Körberg

Vid sidan: Joel Birgersson, Oliver Olsson, John Fransson (mv)