Karlstad
KAR

Ny seger när herrarna var tillbaka i Sparbankshallen!

18 november 2018 19:29

Herrlagets segerrad växer sig allt längre. Idag kom den åttonde raka segern när man på tillfälligt besök i Sparbankshallen besegrade Karlstad med 4-3, och detta inför finfina 1475 åskådare!

Det börjar bli ett återkommande tema när matcherna skall summeras. Seger utan att imponera, på ett ungefär. Och visst är det en styrka att vinna matcher utan att spela bländande!

Dagens möte med Karlstad blev i mångt och mycket en repris på onsdagens match när Lerum besegrades. Ett spelförande Warberg med överlägset mest boll mot ett lågt stående motståndarlag som satsar på spelvändningar och fasta situationer. Tyvärr ger den här typen av matchbild sällan folk på läktaren något att hetsa upp sig över, då tempot blir lågt, närkamperna få och överraskningsmomenten i stort sett obefintliga. Dagens match inget undantag. Warberg gjorde precis det som krävdes, inget mer.

Efter en trög inledningsperiod skruvade man upp tempot en aning i andra, där också segern grundlades med tre raka mål. Första var ett riktigt mönsteranfall och dagens vackraste, där Anton Birgersson var siste man på bollen. 3-1 efter två perioder blev tidigt 3-2 i sista när Warberg tappade boll på egen planhalva. Då klev förstafemman fram med ett nytt klapp-klapp, och Simon Svensson sköt det som kom att bli det matchavgörande målet. Trots en snabb reducering från Karlstad kom man aldrig närmre, och inte heller skapades det några riktiga farligheter när man plockade sin målvakt sista minuterna. Bäst chans att göra mål fick istället Oskar Block, som helt fri med Pontus Zarins sköt över med knappa minuten kvar.

Dagens glädjeämne förutom de tre poängän var såklart den fina publiksiffran 1475! Matchen spelades i Sparbankshallen, och den gamla hemmaborgen visade sig vara ett fint alternativ till SWC även för denna upplaga av Warberg!

Nästa match för herrarna spelas söndag den 25:e november kl 16, då femteplacerade Lillån gästar.