Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Fredag
12 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Söndag
21 Nov 1 match
Tisdag
23 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Warberg
WIC

Kongstad matchvinnare i Uppsala!

20 oktober 2019 20:35
Herr

Mattias Kongstad blev stor matchvinnare med sina två mål i sista perioden när herrlaget besegrade Sirius på bortaplan med 7-5. Viktiga tre poäng in på kontot!


Herrlaget inkasserade under söndagseftermiddagen sin andra seger för säsongen. Bakom 7-5 segern mot bottenkollegan Sirius låg ett antal rappa spelvändningar och ett klart effektivare Warberg än tidigare.

Matchen inleddes ganska försiktigt från båda håll. Warberg såg ut att ha bestämt sig för att prioritera försvarsspelet och Sirius hade inte förmågan att ta sig till farliga ytor i sitt anfallsspel. Både 1-0 och 2-0 kom på välplacerade skott från håll, det första av stekheta Joel Birgersson och det andra från Robin Blåberg.

I andra perioden öppnade spelet sig en aning och lagen bytte chanser med varann i en tätare ström. 3-0 sköt Joel Birgersson efter åtta minuters spel, och målet var på nytt ett kliniskt avslut från långt avstånd. Sirius fick dock snabbt kontakt, och efter två snabba mål var det match igen. Innan perioden var slut hann lagen göra varsitt mål och det var således 4-3 till Warberg inför sista.

I tredje perioden gjorde man på nytt varsitt mål innan matchavgörandet kom. Mattias Kongstad gjorde först 6-4 på egen hand, och bara minuten senare sköt han också 7-4, för övrigt ett mycket vackert innebandymål som avslutades iskallt av nämnde Kongstad. Tiden för målet var 11.44 och den uppförsbacken blev för brant för Sirius. En reducering fick man in när Anton Birgersson satt utvisad för slag, men mer blev det inte. Warberg spelade ett bra försvarsspel resten av matchen och kunde ganska kontrollerat säkra tre tunga poäng.

Huvudtränare Kent Göransson säger så här om matchen:

Jag tycker vi startar matchen på ett förtroendeingivande sätt med starkt försvarsspel och bra omställningar. Upplevde att första perioden gick klart till oss. I andra försöker Sirius etablera mot oss men vi lyckas för det mesta hålla dem på utsidan och de får därmed inga direkt klara lägen utan målchanserna uppkommer ofta efter kampmoment. Tycker vi är fortsatt trygga med boll och sen är våra kontringar sylvassa idag. Avgörandet kommer ju sedan i tredje när Kongstad gör två raka mål och efter det känner vi oss ganska trygga i förarsätet.

Är det några spelare du vill ge extra beröm?

Jag tycker Tobbe, Joel och Kongstad ska få ett extra plus. Sen gör Oliwer en bra match och ger stabilitet till sin formation med sitt centerspel idag.

Matchfakta hittar du här

Highlights här