Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Storvreta
STO

Förlust i målfest mot Storvreta

13 februari 2020 09:32
Herr

Det blev en målrik tillställning men tyvärr förlust i hemmamötet med Storvreta inför storpubliken i Sparbankshallen. 7-10 slutade matchen som avgjordes i powerplay för gästerna i slutdelen av tredje perioden.


Warberg-Storvreta i Sparbankshallen är ett klassiskt möte som säkert väckte ett och annat minne till liv! Många heta bataljer har det bjudits på genom åren och onsdagens match var inget undantag.

Första perioden bjöd också på ett spel som lovade gott. Warberg tog nämligen ledningen redan efter två minuters spel och det var Filip Erheden som inledde målkavalkaden med sin första bolltouch, fint framspelad av Alexander Johansson. Storvreta svarade dock snabbt och gjorde två raka mål innan Warberg återtog kommandot genom Robin Blåbergs vackra kvittering och sedan också ett ledningsmål av Anton Birgersson innan periodvilan. Warberg gjorde en bra förstaperiod och gästande Storvreta var klart störda av hemmalagets mer offensiva försvarsspel.

Första halvan av andra perioden tappade dock Warberg kommandot. Man lät Storvreta styra och ställa mer med boll, precis som man vill, och då är det ett tungt lag att möta. Efter sju minuters spel hade gästerna vänt på steken och ytterligare några minuter senare stod det 3-6. Fyra raka bortamål alltså, varav ett kom i boxplay.

Powerplayet som Warberg fick var dock fem minuter långt eftersom Tobias Gustafsson tackling mot Johan Dahlqvist renderade i ett matchstraff. Spelet med en man mer var faktiskt under all kritik, men inom loppet av 15 sekunder lyckades Warberg ändå pilla in två bollar efter lite oreda runt Storvretas målbur. Max Källerteg och Simon Svensson hette målskyttarna.

5-6 inför sista perioden alltså och Warberg hade verkligen häng!

Tidigt i tredje perioden gjorde Max Källerteg sitt andra mål, och det var ett mycket vackert sådant. Från sin backplats tog han bollen framåt i banan och flöt förbi allt som kom i hans väg innan han lossade från långt håll. Kvitterat i Sparbankshallen och 1849 åskådare började ana en skräll.

Problemet mot ett så bra motstånd som Storvreta är att det räcker att ge dem en halvchans för att det skall bli mål. Det ser så retfullt enkelt ut när de smätter dit sina lägen. Efter ytterligare varsitt mål kom sedan avgörandet när Robin Blåberg mycket tveksamt blev utvisad efter 12.33. En situation där Blåberg vann boll och en motståndare föll, men långt ifrån någon ojusthet.

Rasmus Sundstedt var den som sköt 7-8 högt vid Tobias Jernsands första stolpe och därefter orkade inte Warberg komma tillbaka. Tre minuter senare och mitt i Warbergs jakt på kvittering sköt nämligen Jimmie Pettersson ett skott från mittcirkeln som också den dalade in i ena krysset, och då var Warberg ett slaget lag.

Varken time out eller utplockad målvakt gav någon effekt, utan Albin Sjögren kunde istället rulla in 7-10 målet i öppen kasse 25 sekunder från slutet.

Surt för Warberg som stundtals gjorde det väldigt bra, framför allt när man vågade kliva högt och sätta press istället för att stå och vänta in sina motståndare. Som helhet var det en svåranalyserad match, det pendlade väldigt mycket upp och ner. Tempot i matchen satte sig aldrig riktigt på grund av ett antal långa avbrott för skador, och dessutom ett flertal diskussioner med domarna. Som för övrigt hade det väldigt tufft att hitta jämn bedömningsnivå.

Herrarna får nu ladda om inför söndagens hemmamatch mot nästa Uppsala-lag, Sirius. Troligtvis en oerhört viktig match för säsongens utgång. Warberg befinner sig fortsatt under nedflyttningsstrecket, och Sirius precis ovanför med två poäng mer (dock en match mindre spelad) i nuläget.

Matchfakta Warberg-Storvreta

Highlights