Dalen
DAL

Dalen för starka

2 mars 2020 09:25

Herrarna kammade noll även i säsongens näst sista hemmamatch mot Umeå-laget IBK Dalen. En olycklig start med två bortamål redan efter fyra minuter gjorde att gästerna kunde kontrollera matchen redan från start.

Herrarna var aldrig nära att ta poäng i den så viktiga hemmamatchen mot Dalen. Gästernas drömstart och effektivitet framåt tillsammans med en stark målvaktsinsats av Måns Parsjö-Tegner räckte för att segra.

Bara fyra minuter var spelade när resultattavlan visade 0-2 och det var såklart inte den start Warberg önskade sig. Första målet var en spelvändning och det andra en upprullning mot samlat försvar. Efter det fick Warberg jobba i uppförsbacke mot ett Dalen som hela matchen såg trygga ut i sin ledning.

Warberg spelade helt ok, och Mattias Kongstad reducerade när drygt halva perioden var spelad med ett kliniskt avslut från vänsterkanten. Tyvärr blev det enda målet man gjorde i första perioden trots ett antal bra målchanser utöver målet.

I slutet av perioden utökade dessutom Dalen sin ledning till 3-1, och inte ens ett powerplay kort efter fick Warberg att krypa närmre. Bolltempot var lite för lågt och varje passning togs emot och behandlades innan man sökte avslut.

Första perioden var ganska fartfylld och intensiv, men mittakten blev aningen mer avslagen än den första. Dalen kontrollerade matchen helt och hade långa sekvenser av bollinnehav som Warberg inte lyckades störa. Målchanserna blev också färre och de gånger lagen tog sig fram offensivt satt Tobias Jernsand och Parsjö-Tegner i vägen. Fram till det var en och en halv minut kvar vill säga. Då visade gästernas Christoffer Andersson upp sitt tunga dragskott från ingenstans och Jernsand kunde bara se på när bollen satt otagbart i nättaket.

1-4 inför sista och nu fanns det bara en väg för Warberg och det var framåt. Precis som i första så skapade man chanser, ganska många till och med. Men effektiviteten var inte tillräckligt bra, och känslan var att Warberg fick slita extremt mycket hårdare än Dalen för sina mål. Först när tio minuter var spelade kom en reducering, och det var Robin Blåberg som fångade upp en boll centralt och pangade in ett stenhårt slagskott bakom Parsjö-Tegner.

Tyvärr släckte Dalen det lilla hopp som tändes i Sparbanken Wictory Center ganska omgående, för bara en dryg minut senare sköt Alexander Hedlund in 5-2 från sin högerkant när Warbergs försvar inte lyckades täcka undan hans intramp och skott.

Warberg försökte att komma närmre, och tog både time out och plockade målvakt med fem minuter kvar. Även nu var dock Dalen snabba på att replikera, och när Sebastian Degeryd rullade in 6-2 i tom kasse 15.35 så var matchen definitivt över.

Resten av tiden blev en väntan på slutsignal och Warberg fick frustrerat se på när gästerna tog en viktig trepoängare i sin kamp om säkrad slutspelsplats.

Ingen kan anmärka på Warbergs arbetsinsats eller offervilja, för alla spelare visade hjärta och jobbade hårt. Men Dalen var bättre på det mest väsentliga, det vill säga att sätta bollen i mål.

Förlusten gör att Warberg fortsatt har sex poäng upp till Sirius ovanför nedflyttningsstrecket, och detta med tre omgångar kvar att spela. Minst två av dessa tre måste vinnas för att ha en möjlighet att hänga kvar i SSL, samtidigt som Sirius såklart måste förlora sina matcher.

Tufft, men inget är över förrän det är över! Nästa chans till poäng är redan på onsdag när man gästar Mullsjö i Nyhemshallen.