TÄBY

Årets sista match slutade i förlust på bortaplan.

30 december 2019 11:13
DAM

Förhandsfavoriterna stod i tredje perioden upp för sitt favoritskap. I första mötet för säsongen lagen emellan besegrades Warberg av de regerande mästarna Täby.

Warberg kommer till Täby med en trupp som hade bortfall av både spelare och tränare. Det var ingenting som syntes påverka laget som inledde matchen med kontroll över spelet. Det är genom ett misstag från Täby som Sandra Hawerman kan rycka åt sig bollen på mittplan. Hitta nätet har hon gjort förr och även så denna gången. Warberg har övertaget den första perioden och har även med bara sekunder kvar att spela chans att gå till paus med 0-2.

Det skulle komma att handla mer om Sandra Hawerman denna lördag eftermiddag. Återigen är det ett misstag från Täbys sida som leder till mål. Med mindre än fem spelade minuterar i den andra perioden bryter Malin Andersson snyggt bollen vid mittplan och får fram en passning till Sandra Hawerman som får fritt fram och kan snyggt placera in 0-2 till Warberg. Efter bara en minut är det dags igen. Täby har uppställt spel och en passning som är tänkt till en Täby back hamnar på Hawermans klubba. Från slottet lägger hon upp bollen i målvaktens högra kryss och fullbordat ett hattrick.

Täby hade till denna matchen vunnit samtliga andra perioder på hemmaplan och med Warbergs smakstart såg det ut att spricka, men när Warberg har 0-3 på tavlan så vaknar hemmalaget till. Täby flyttar upp sitt lag och ökar pressen på framför allt Warbergs backar. Det är på det sättet som Täby jobbar sig till det första målet, ett uppspel från Warberg hamnar på VM-guld vinnaren Moa Tschöps klubba som snabbt hittar sin medspelare framför Hanna Svensson och kan placera in 1-3.

Täby får långa perioder med hög press på storspelande Hanna Svensson och med tre minuter kvar att spela kommer ytterligare en reducering. En felpassning från Warberg in i slottet hamnar på motståndarens blad och kan sikta in 2-3. Det är nära en kvittering från Täby i slut sekunderna av den andra perioden.

Med 2-3 på tavlan är det två tajta och fokuserade lag som kommer ut i den tredje perioden. Första farliga målchansen får Warberg på en kontring där Hawerman går på skott och returen hamnar hos Andersson som får öppet mål men skjuter bollen i ribban. Med dryga fem spelade minuterar kommer matchens första utvisning som drabbar Warberg. I samband med utvisningen får Täby får ett frislag i slottet och efter en markeringsmiss kan Täby kvittera till 3-3.

Hemmalaget tar ledningen i samband med Warbergs andra utvisning. I en kontring för Warberg som Jenny Dahl faller hårt, men får ingen avblåsning med sig och när hon haltandes ska ta sig till bänken springer Hawerman, enligt domarna, ut förtidigt och hon tilldelas 2 minuter för felaktigt byte. Kvitteringen kommer från Warberg när det har spelats 11 minuter av den sista perioden. I powerplay gör Sofie Karlsson 4-4 efter ett snyggt placerat skott under målvaktens högra arm.

Därefter blir det inget mer mål för Warberg utan det är istället genom ett delikat "klapp klapp spel" Täby återtar ledningen när det är fem minuter kvar att spela av matchen.

Ytterligare ett mål hinner hemmalaget få in innan matchen är slut och slutresultatet skrivs till 6-4.

Det var årets sista match och nu väntar lite nyårsledigt för laget. Nu vänder serien och nästa match spelas på bortaplan den 4 januari då står Nacka Wallenstam som motståndare.

Vi vill passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År och önska er hjärtligt välkomna till oss i Sparbanken Wictory Center den 4 januari då herrarna spelar mot Växjö kl. 15.00. Damernas nästa hemmamatch är den 12 januari kl. 13.00 då möter vi serieledarna IKSU.