IKSU

Förlust mot IKSU trots en stark insats

13 januari 2020 13:35
DAM

Ett av världens bästa klubblag och tillika klara serieledare IKSU, gästade Varberg under lördagseftermiddagen. En hyfsat tuff uppgift för hemmalaget skulle man kunna säga, att ta sig an det mycket spelskickliga laget från Umeå. Det skulle ju bara kunna sluta på ett sätt, eller? Och för den med skarpt minne kommer säkert ihåg resultatet från bortamatchen i höstas då IKSU enkelt kunde vinna med 18-3. Men det här skulle bli en annorlunda match, ett annorlunda Warberg som skulle kriga för varje decimeter på banan.

Från start var det ett ramstarkt försvar som aldrig gav IKSU några större möjligheter att briljera, och det som slank genom räddades av en stabil Hanna Svensson i målet. Knappt sex minuter in i den första perioden kom ett bra kontringsläge där Sandra Hawerman fint släppte över bollen till Sofie Karlsson som inte gjorde något misstag. Kvitteringen kom efter drygt halva den första perioden då IKSU för en gångs skull fick en omställning och då gjorde landslagsstjärnan Emelie Wibron inget misstag. 1-1 efter den första perioden med mersmak som med lite tur faktiskt kunde varit en ledning för Warberg.

Den andra perioden startade som den första slutade med ett modigt Warberg som ofta vågade spela förbi IKSU:s press, och i den nykomponerade tredjefemman kunde kapten Camilla Halldén göra 2-1 framspelad av Jeanette Nilsson. 2-2 skulle också komma under avvaktande utvisning där hemmalaget inte lyckades stå emot den press som IKSU satte upp. Resten av perioden fanns det chanser åt båda håll men mer mål skulle det inte bli.

I början av den tredje perioden är det ytterst nära ytterligare ett mål då Sofie Karlsson får bollen framför IKSU:s mål men får aldrig träff på densamma. Warberg fortsätter med sitt tålmodiga försvar och tar de chanser som uppstår och en publik i ryggen som verkligen lever sig med. Med åtta minuter kvar kommer den stora chansen då bortalaget drabbas av en utvisning. Trots en spelare mer på banan kommer aldrig de där riktigt stora chanserna. Strax efter att IKSU blir fulltaliga kan de istället ta ledningen för första gången efter 14:27. Därefter kommer målen i en strid ström och Warberg har inte riktigt kraften att ta sig tillbaka in i matchen. Resultatet blir till slut 2-6 efter en totalt sett bra genomförd match mot ett mycket kompetent motstånd. Plus i kanten till målvakten Hanna Svensson och debuterande Maja Nakamura.