Fredag
27 Aug 1 match
Söndag
29 Aug 2 matcher
Söndag
12 Sep 1 match
Tisdag
14 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Söndag
19 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Fredag
12 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Söndag
21 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Dalen
DAL

Tung förlust mot IBK Dalen

22 januari 2020 12:08
Dam

Det var upplagt för en match med stor faktor av anspänning som väntade under tisdagskvällen då IBK Dalen gästade Sparbanken Wictory Center.


Anledningen till det var naturligtvis vikten av poäng där det endast skiljde två poäng mellan de båda lagen innan match. Det märktes också inledningsvis att båda lagen var måna om att inte ta för stora risker och den första perioden skulle också bli mållös. Chanserna var inte många och de som uppstod får ändå tillskrivas hemmalaget.

I den andra perioden kommer så 1-0 målet då Amanda Johansson vinklar in ett frislag vilket kanske skulle få spelet att öppna upp sig en aning. Även om chanserna blev fler slog det inte gnistor om något av lagen vilket bekräftar matchens betydelse. Therese Arnesson har en stund senare ett ypperligt tillfälle att utöka ledningen men bollen ville inte in den här gången utan träffar stolpen. 12,25 in i den andra perioden kommer kvitteringen för Dalen då ett snyggt skott letar sig upp i nättaket bakom Hanna Svensson. Resultatet står sig perioden ut och nu väntade en gastkramande slutperiod.

Knappt tio minuter in i den tredje perioden tog Dalen ledningen i matchen med ett kliniskt skott som det inte fanns mycket för Hanna Svensson att göra. Nu började Warberg skapa fler chanser i matchen i sin jakt på kvittering vilket tvingade bortalaget att ta timeout med drygt sex minuter kvar av matchen. Med knappt tre minuter kvar inträffar en omdiskuterad situation där hemmalaget menar på att frislaget som görs inte går till på ett rättvist sätt. Dalen nyttjar det till sin fördel och gör 3-1. Uppförsbacke och timeout för hemmalaget var det som gällde nu och en gnutta hopp tändes när Sandra Hawerman gör 2-3 efter 17:33. Forcering som kom var stark men slutar istället i ett bortamål vilket ger 2-4 som slutresultat. En tung förlust för våra damer som kan glädjas åt 311 åskådare som gjorde inramningen stark den här tisdagskvällen.

Förlusten innebär att det nu är fem poäng upp till säker mark i tabellen. Nu är det två veckors uppehåll innan Karlstad väntar på bortaplan.

Highlights: https://www.ssl.se/play/video/Highlights_Warberg_Dalen_21_januari-59771079?provider=ttvideo&autoplay=1