Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Thorengruppen
TTG

Inför mötet mot Thorengruppen

12 december 2020 09:00
DAM

Nästan två veckor sedan senaste matchen, nu är det äntligen dags för match igen för vårt damlag. Klockan 13:00 tekas matchen igång i Sparbanken Wictory Center och motståndet står Thorengruppen för. Läs en intervju med Sofie Karlsson inför matchen och hitta direktlänk till SportExpressen Play’s sändning här.


Idag har Umeå-laget Thorengruppen tagit sig till Varberg för det första stoppet på helgens match-turné. Thorengruppen kvalade in sig i SSL efter att IKSU tvingats att dra sig ur, det har också gjort att välkända IKSU-spelare som Amanda Delgado-Johansson och Cornelia Fjellstedt samt finska tvillingarna Kauppi nu spelar för dagens motståndare. Och det är en stark trupp som Thorengruppen fått ihop, det bevisar inte minst tabellplaceringen. En förlust på 11 spelade matcher, den kom i senaste omgången mot Täby FC.

Matchen mot Täby är Warbergs senaste vinst och trepoängare. Därefter blev det en poäng mot Malmö och två borta mot Västerås Rönnby senast. En match som spelades för närmare två veckor sedan och var den första som Sofie Karlsson spelade hela sedan skadan i början av oktober.

Det var i matchen mot Sirius som olyckan var framme för Karlsson, en duell fick ett olyckligt slut och de 50 personer som då satt i publiken anade nog att foten var helt av. Glädjande så var inte fallet, en och en halv månad senare såg vi henne på planen igen, i matchen mot Malmö blev det en halv match spel. Nu är hon tillbaka och så här säger Sofie Karlsson själv om sin tid från planen:

-Det har framförallt varit en mentalt jobbig resa för mig att vara skadad, då jag aldrig varit långtidsskadad innan. Men nu i efterhand så känns det inte som att jag varit borta i 7 veckor och missat så många matcher. Jag har fått bra hjälp med rehaben och, haft en tydlig plan vilket har fått motivationen att stegra mer och mer ju närmare comebacken. Många har stöttat och peppat mig genom skadan vilket jag är tacksam för.

Hur känns din form nu?

-Formen skulle jag ändå säga känns bättre än förväntat. Foten i dagsläget är stabil och jag får jobba lite extra på explosiviteten igen för att ta ikapp de veckor jag missat. Men det är fantastiskt att få vara på planen igen!

I senaste matchen blev det 2 poäng mot Rönnby, vad gjorde ni bra den matchen?

-Jag tycker vi gör mycket bra i matchen, dock börjar den som förväntat med att Rönnby sätter mycket press på oss men att vi inte riktigt kommer ur dem situationerna som vi tränat på. Vi jobbar oss in i matchen och blir mer noggrannare. Vi tar med oss att vi återigen visar hur starka vi är i tredje perioden som gör att vi kan vända matchen.

Nästan två veckor sedan matchen mot Västerås, hur har träningen sett ut under den tiden?

-Vi har haft lite sjukdomar i truppen som gjort att det inte riktigt har varit som vanligt. Vi har nött på detaljer som vi kommer ha nytta av i alla matcher, så som uppspel, anfallsspel samt det defensiva arbetet.

Thorengruppen idag, vad tror du att det blir för match?

-Thorengruppen har många individuellt skickliga spelare så det kommer absolut bli en fartfylld match. Otroligt roligt att få spela mot ett sådant bra lag!

Vad blir viktigt för laget att fokusera på?

-Att vi är ödmjuka inför uppgiften och har lagom med respekt. Vi ska följa vår gameplan och jobba 100% över hela banan och för varandra.

I dagens matchtrupp utgår Therese Arnesson som fortfarande är skadad, men som glädjande nu är igång och tränar. Andrea Envall är tillbaka i laget inför dagens match.

Matchen ser ni på SportExpressen Play, klockan 12:50 startar sändningen och direktlänk till matchen hittar ni här. Warberg – Thorengruppen

Nu kör vi!