Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Åby
ABY

Inför söndagens match mot Åby.

8 november 2020 10:00
HERR

Vi är inne i omgång 6 i herrar Allsvenskan och idag spelar laget hemma i Sparbanken Wictory Center igen. För motståndet står Östergötland-laget, Åby. Läs en intervju med Jesper Larsson inför matchen som startar klockan 16:00 startar matchen och länk till matchen hittar ni här.


Dagens motstånd står Östgötalaget Åby för, som är nykomlingar i Allsvenskan. Laget tog sig upp efter att ha vunnit serien i division 1 Östra Götaland. Åby har haft en tuff inledning på sin första säsong i Allsvenskan. Efter fem spelade omgångar har laget en oavgjord match efter full tid, och befinner sig just nu på en 11e plats i tabellen med 1 poäng.

Warberg kommer senast från en förlust borta mot Nykvarn, en match där tränare Jonas Gustafsson efteråt tryckte på att laget inte kom upp i nivå på passningsspel eller tempo. Vi hörde med Warbergsspelaren Jesper Larsson om hur han skulle sammanfatta lagets inledning på säsongen:

-Säsongsinledningen har varit svajig, kanske inte riktigt så stabil som vi hade önskat. Det är mycket nya människor och många gamla spelare som har fått lite nya och större roller i laget, men jag tycker vi växer lite mer för varje vecka vilket ändå får ses som positivt. Sen är det en speciell känsla att spela under en tid med en pandemi, man saknar att höra 900 personer skrika sig hesa i ett energifyllt SWC.

Och vad skulle du säga om ditt spel?

-För egen del så har det ändå känts okej, tillbaka som forward igen efter några år på backen och det tar la ett tag att bli 100% trygg där, men det tar sig så det ska nog bli bra tillslut.

Det här är din fjärde säsong i föreningen, du har varit med i Allsvenskan tidigare och i SSL förra säsongen. Hur skulle du förklara skillnaden mellan respektive serie?

-Alltid svårt att jämföra två serier, speciellt när vi var/är ett topp lag i allsvenskan och ett bottenlag i SSL. Det blir stor skillnad på säsongsupplägget. Under åren i allsvenskan kör vi på med fysträningen under hela säsongen för att toppa formen till kvalet. I SSL blev varje poäng och varje match så viktig så då hade man ett annat fokus inför varje match. Nu gäller det bara att vi ser till att vara stabila under säsongen och sedan toppar formen till kvalet.

Vad krävs av er i dagens match?

-I dagens match är det viktigt att vi studsar tillbaka och håller en oerhörd noggrannhet i allt vi gör. Vi behöver driva upp tempot i matcherna då 99% av allt motstånd i Allsvenskan vill backa hem lågt när vi har boll och spela av tid och dra ner på tempot när dem har bollen. Vi behöver trots att det inte är någon publik hitta ett sett att driva upp energin, det kommer vara en nyckel för denna säsongen.

Då hoppas vi att laget lyckas med det! Klockan 16:00 startar matchen och en länk direkt till matchen hittar ni här; Warberg - Åby