Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Nykvarn
NYK

Inför hemmamötet mot Nykvarns IBF Ungdom

31 januari 2021 08:45
HERR

Herrarnas Allsvenska serie rullar vidare och i eftermiddag väntar match hemma i Sparbanken Wictory Center mot Nykvarns IBF Ungdom och inför matchen blir det Live-uppsnack. Läs mer om det samt en intervju med Adrian Kodelja inför matchen som startar klockan 16:00.


Den Allsvenska serien rullar på och vi är nu framme vid ordinarie spelomgång 16. Tabellen är fortfarande haltande och det är många matcher som väntar under de kommande veckorna för lagen. Nykvarn har en match mer spelad än Warberg som idag spelar sin fjortonde match av ordinarie tjugotvå.

Det är en relativt jämn serie, årets Allsvenskan, dagens motstånd befinner sig på en åttondeplats med fem mindre poäng än Warberg på tredjeplats. När lagen möttes under hösten i Björkestahallen så var det Nykvarn som gick segrande ur den matchen med 7-3. Så att ana att det finns revanschlust hos Warberg är nog riktigt.

Formen för de olika lagen ser rätt lika ut, båda kommer från en uddamålsförlust mot Lindås samt en storseger. Warberg tog sin mot Örebro på bortaplan(3-15) och Nykvarns hemma mot Malmö(14-1). Så det gäller att stoppa Nykvarns framfart mot målen, en av de som kan komma att göra det idag är en av Warbergs målvakter, Adrian Kodelja. Kodelja anslöt till Warberg inför säsongen.

Vad säger du om tiden här i Warberg så långt?

-Tiden här i Warberg har än så länge varit väldigt händelserik, mycket tack vare den rådande situationens utmaningar. Trots detta har det gått bra att komma in i både laget och i klubben.

Hur funkar samarbetet mellan dig Niklas och John?

-Samarbetet mellan mig, John och Niklas fungerar väldigt bra, över förväntan faktiskt. Niklas är otroligt dedikerad i sin roll som målvaktscoach och skapar i samråd med mig och John ett avslappnat men utvecklande klimat.

Idag väntar Nykvarn, förväntningar på mötet?

-Mina förväntningar för matchen mot Nykvarn är att vi lyckas med en kollektivt stabil insats jämnt fördelat på tre perioder! Förhoppningsvis genererar det i 3 poäng och därmed att vi får revansch för det senaste mötet.

Vad tror du att det blir för typ av match?

-Jag tror att vi kommer vara det bollförande laget stora delar av matchen, trots att de har bollskickliga spelare på varje position. Det kommer krävas att vi är både noggranna och tålmodiga, med och utan boll, för att kunna gå vinnande ur denna match.

Klockan 16:00 tekas matchen igång och ni hittar direktlänk till sändningen här: Warberg IC – Nykvarns IBF Ungdom

Men redan klockan 15:30 kan ni följa med på uppsnack från Sparbanken Wictory Center tillsammans med Kent Göransson och Mattias ”Bult” Larsson. Vi sänder LIVE via WarbergIC på instagram. Hoppas att ni är med oss.