ORE

Seger mot Örebro

24 oktober 2021 18:30
HERR

Det satt långt inne men det blev tillslut blev det tre nya poäng för herrlaget. Det var den sista perioden som avgjorde, med sex mål på nio minuter vände Warberg matchen. Slutresultatet skrevs tillslut till 10-6.

Det var hemmalaget som öppnade målskyttet i dagens möte. Det var nyförvärvet Nico Mutter som satte 1-0 med 7.33 på tavlan. Dock tog gästerna över matchen mer och mer. En kvittering kom efter drygt tretton spelade minutrar och två minuter senare hade de tagit ledningen. Dock får Warberg in en kvittering genom Simon Nilsson innan perioden övergår till pausvila.

I den andra perioden är det Örebro som kommer ut starkast och spelar många gånger helt ut Warberg. Inom loppet av 34 sekunder drar gästerna iväg till 2-4. I mitten av perioden får Warberg ett straffslag tilldömt, men den straffen läser Lenartsson i Örebrokassen. En reducering kommer och när det återstår 5 minuter av den andra perioden står det 3-4 på tavlan när målskytten Joel Birgersson blir utvisad, tillsammans med en Örebrospelare. Under dubbelutvisningen åker Örebro på ytterligare en utvisning och men klarar av spele 4-3. Dock dröjer det inte mer än några sekunder från att dubbelutvisningen är avklarad till att Warberg i 5-4 kan kvittera till 4-4. Dock hinner Örebro återigen återta ledningen innan perioden går till paus.

Den sista akten började som de tidigare med ett bättre gästande lag och det är Örebro som drar ifrån till 4-6. Men sen så släppte Astbrant och Bengtsson sina spelare fritt, eller något hände för när halva tredjeperioden var spelad fick de 482 personerna i Sparbanken Wictory Center se en häftig vändning. Inom loppet av nio minuter hade Warberg vänt hela matchen, från 4-6 till 10-6. Sex mål avlöste varandra där Mattias Kongstad inledde målskyttet. Och Markus Berntsson avslutade det. Mellan där hade både Berntsson och Kongstad gjort ytterligare varsitt. Även Hannes Karlsson och Simon Svensson hade fått nätet bakom Lennartsson i Örebro kassen att rassla. Det var en häftig upphämtning av ett Warberg som innan dess inte hade mycket att hämta i matchen.

Isak Stöckel 0+1

Nästa match spelar herrlaget på lördag den 30 oktober klockan 14:00 borta mot Åby.