MAL

Seger i höstens sista match för herrlaget

12 december 2021 18:00
HERR

Det satt långt inne, långt. Med två spelade perioder, 40 minuter, hade hemmalaget en 4-0 ledning och egentligen styr på matchen. Men Warberg steppade upp, mer än ett steg i den tredje och bevisade att innebandy spelas i 60 minuter. Slutresultatet skrevs till 4-5.

Det var ett Malmö som kom ut hetare i matchen och hade momenten i matchen med sig. Warberg kom inte riktigt in i sitt spel och hemmalaget kunde i den första perioden först göra 1-0 och fem minuter senare utöka ledningen till 2-0.

I den andra perioden hade Warberg mer boll och kom upp i lägen och hade endel fina målchanser men Sjöstrand i Malmö målet höll tätt. Istället var det hemmalaget som gick upp till 3-0 ledning. Med precis halva matchen spelad åker Warberg på en 2+2 men klarar sig undan den, och får även spela powerplay i dryga 20 sekunder. Men hinner inte skapa något på den tiden. I den andra perioden sker också ett målvaktsbyte i Warberg. Men med 12 sekunder kvar av den andra perioden blir Malmö tilldömt ett frislag och kan snyggt styra in 4-0 på en inövad variant.

Så med en 4-0 ledning för hemmalaget ställde Warberg upp för en sista period. Och det var, precis som var tvunget, ett helt annat Warberg som kom ut. Perioden hann inte ens bli en minut innan Mattias Kongstad hade gjort 4-1. Samma Kongstad gjorde 4-2 med dryt sju minuter spelade. När Joel Birgersson sedan gör 4-3, är kvitteringen nära och den kommer. Mattias Kongstad bryter ett frislag till Malmö i försvarszon och arbetar upp genom hela planen och lägger bollen mot mål, framför springer Sander Fauskanger och styr in bollen. Matchen är kvitterad med sju minuter kvar att spela. Och vändningen blir fullbordad när Johan Stadin sätter dit 4-5 och skjuter segern till Warberg. I slutminutrarna ligger Malmö på men ett stabilt försvarsspel och en lugn Agnarsson i Warbergs kassen ser till att tre poäng följer med upp till Halland.

Markus Berntsson 0+1

Detta var den sista matchen under hösten för herrlaget, nu har herrlaget mött alla seriens lag en gång och när matcherna drar igång efter jul igen är det motståndaren från seriepremiären, Lillån IBK som gästar SWC. Matchen spelas den 6 januari klockan 16:00.