Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Fagerhult
FHIB
Borta
Warberg
WIC

Äntligen dags för herrlaget att spela match igen!

12 januari 2022 08:00
HERR

Under eftermiddagen sätter sig herrlaget återigen på bussen. Denna gång styrs den mot västgötaskogarna och Habo Sporthall där ett möte mot serie-grannen Fagerhult Habo väntar klockan 19:00. Läs här huvudtränare, tillika manager Johan Astbrants tankar om månaden utan matcher och dagens match.


Det har nu gått en månad sedan Warbergs senaste match, den spelades på bortaplan mot Malmö. Efter ett underläge med 4-0 inför den sista perioden kunde Warberg vända i den tredje och gjorde 4-5 med mindre än två minuter kvar av matchen. Ett långt uppehåll men något som laget var förberedda på inför säsongen:

-Vi har följt vår plan sen i maj. Redan då bestämde vi att december och januari kommer bli två tuffa månader, så vi lagt extremt mycket fokus på att utveckla fysiken. Vi känner att vårt sätt att spela kräver hög belastning och en hög fysisk kapacitet. Januari kommer därför att vara en månad då jag hoppas att vi får se smarta spelare som kan kompensera sina trötta ben med mer smartness i sitt spel, säger Johan Astbrant.

Huvudtränare Astbrant fortsätter:

-Vi visste ju såklart att det skulle vara ett uppehåll i december. Såklart tycker vi det är tråkigt då vi verkligen vill spela matcher. Just nu känns innebandyn lite mer som en sport man tränar och spelar för lite matcher.

Serien vänder nu. Alla lagen har mötts en gång och nu är det dags för returmöten på motsatt hemmaplan. Så här säger Astbrant om förväntningarna på vårens viktiga matcher:

-Vi har höga förväntningar på våren där nu serien ställs på sin spets, då mer eller mindre varje match kommer vara viktig. Vi har många tuffa matcher, framförallt på bortaplan då vi möter många hemmastarka lag. Det gäller att vi håller en hög nivå för att kunna ta så många poäng som krävs för att hålla oss kvar i toppen.

Hur är läget i laget inför dagens match?

-Förutom att vi är lite nedtränade just nu så drabbades vi ju av en del covid-fall i truppen, så vi har några spelare som är i karantän. Sedan är det även ågra spelare som rehabar för att komma tillbaka från skador. Det ska bli spännande och se hur en del spelare tar för sig i en större kostym.

Vad är dina tankar kring dagens match mot Fagerhult Habo?

-Serien tuffaste bortamatch. Fagerhult Habo har gått rent hus på hemmaplan så vi behöver verkligen göra en topprestation för att ha chans att gå segrande ur matchen. Senast vi spela mot Fagerhult Habo så var det verkligen en välspelad match och förmodligen det bästa match som spelats i år. Två lag som vill upp i SSL så det ska bli superkul.

Fagerhult Habo ligger efter halva serien två poäng bakom Warberg i toppen av tabellen, men har en klart bättre målskillnad så här långt. Det har varit med övertygande siffror när segrarna radats upp. Dock har två tre-poängsförluster kommit under säsongen för nykomlingen i allsvenskan, Höllviken och Lillån båda på bortaplan.
Sedan en förlust i förlängningen mot Warberg senast i en match som, huvudtränare tillika manager för herrlaget Johan Astbrant, påpeka som en av de bättre från Warbergs sida denna säsong. Så visst hoppas vi på samma ord efter matchen idag.

Klockan 19:00 tekas matchen i Habo Sporthall igång. Matchen sänds som alltid på innebandy.tv. Direktlänkt till sändningen: Fagerhult Habo - Warberg IC
Vill ni ta er till Habo Sporthall, tänk på att köpa biljetter innan så ni säkrar att ni kommer in. Biljetter hittar ni på Fagerhulthabo.se