KAR

Seger mot Karlstad

22 januari 2022 19:16
HERR

Det var en rafflande och tempofylld match som det bjöds på i Sparbanken Wictory Center. En match som Warberg tillslut kunde segra med 7-5.

Det var en match som hade många ansikten. Det var två lag som bjöd upp till kamp och många gånger riktigt finlir. Men vad vore en innebandymatch utan felpass och bolltapp. Agnarsson i Warbergsmålet bjöd även på flertalet svettiga räddningar.

Warberg tog ledningen, i sin första match tillbaka i Warberg så pricka Max Källerteg vänsterkrysset och 1-0. En utökad ledning kom från bollkonstnären Kongstad, ett mål där han fintar bort både utespelare och målvakt upp på läktaren. Dock skulle matchen vända. En utvisning i Warberg gjorde att Karlstad kunde reducera i powerplay och en markeringsmiss ledde till 2-2. Men hemmalaget skulle sätta fart återigen och Kongstad skulle med sitt andra mål i matchen ge Warberg åter ledningen. Planens gigant, Hannes Karlsson gjorde med 1.44 kvar av första perioden 4-2 i powerplay.

I den andra perioden kom Karlstad närmare i inledningen. Men Hannes Karlsson kunde genom hans andra mål i matchen, i spel fyra mot fyra, ta upp Warberg till en 5-3 ledning i paus.

I den sista perioden kom gästerna ikapp, med drygt fem och en halv minut kvar var det kvitterat på tavlan. Men det otroligt uttjatade uttrycket "det går fort i innebandy" stämmer ju många gånger. För två minuter senare hade Warberg gått upp i tvåmåls ledning igen. Jesper Larsson gjorde 6-5, hans första mål tillbaka i Warberg. Och Joel Birgersson kunde, efter en fin passning av Simon Nilsson göra 7-5 och fastställde slutresultatet.

Vi säger stort tack till publiken som skapade magisk stämning! Tack för ert stöd.

Edwin Körberg 0+1

Nästa match för Warberg spelas på lördag i nästa vecka. Då gästar de Örebro. Matchen startar klockan 14:00 och den sänds på innebandy.tv.