WIC

Seger i första Svenska Cupen matchen

26 augusti 2021 21:00
HERR

Det blev en klar seger för herrlaget i deras första möte mot Malmö FBC. Matchen i Baltiska hallen var mållös efter en spelad period, efter det rullade Warbergs mål in. Slutresultatet skrevs till 0-6.

Första tävlingsmatchen denna säsong för vårt herrlag blev också premiären i Svenska Cupen. För motståndet stog seriekonkurrenten Malmö FBC, som dagen till äran också hade hemmaplan. Matchen inleddes i bra tempo och efter drygt tio minuter in i första perioden drog Warberg på sig en utvisning, men boxplay fungerade och perioden slutade mållös.

Inte ens halvminuten hade gått av den andra perioden när Warberg åkte på nästa utvisning, även den spelades bort. Någon sekund efter att Warberg åter har fem man på banan så åker Malmö på en utvisning, och med 1 sekund kvar på den utvisningen tar Warberg ledningen i matchen. Efter det lossade det och när den andra perioden gick till paus stod det 0-3 på tavlan, genom mål av Birgersson och två av Stöckel.

När hela matchen var spelad hade ytterligare 3 mål gjorts, och Warberg stod som segrare. I målet stod en stabil Adrian Kodelja som såg till att hålla nollan.

Simon Nilsson 0+1

På söndag spelas den andra matchen lagen mellan. Vinner Warberg den är de klara för avancemang till omgång 3 i Svenska Cupen. Söndagens match spelas på Sparbanken Wictory Center, den startar klockan 16:00 och sänds genom tv.aftonbladet.se.