PIX

Förlust i västkustderbyt

1 oktober 2022 16:20
DAM

Det blev förlust med 4-7 i västkustderbyt mot Pixbo Wallenstam hemma i Sparbanken Wictory Center efter ett målmässigt ryck av Pixbo i andra perioden.

Första perioden är endast drygt tre minuter gammal innan Louise Hedkvist ger hemmalaget ledningen genom det första skottet som går mot Pixbo-målet. Pixbo vänder så småningom på matchen och tar ledningen, 2-1, med fem minuter kvar av perioden, innan Clara Lindberg kvitterar till 2-2, snyggt framspelad av Julia Gustafsson. Innan dess så har det skapats chanser åt båda hållen, där Maja Lindsjö snyggt avvärjt bortalagets, medan missat friläge och stolpträff för hemmalaget innebar oavgjort vid pausvilan.

Andra perioden är helt och hållet Pixbos. Bortalaget får utdelning på sitt större bollinnehav där framför allt Emma Stenberg visar vägen genom tre mål. Skottstatistik med 14-4 i Pixbos favör visar tydligt att hemmalaget har svårt att värja sig och skapa målchanser, till skillnad mot den första perioden. Det är också här som matchen till stora delar avgörs.

Hemmalaget inleder tredje perioden med att spela i numerärt underläge. En uppgift man reder ut. Warberg lyckas sedan göra två mål under tredje perioden, där Emma Thorssons nedtagning och volleyskott tillhör ett av de snyggaste i matchen. Men upphämtningen kommer lite för sent för att det ska bli nerv i matchen, och Pixbo kan relativt komfortabelt spela hem tre poäng.

Statistik från matchen

Warberg-Pixbo Wallenstam 4-7 (2-2, 0-5, 2-0)

Skott: 16-33 (6-12, 4-14, 6-7)

Publik: 372

Poänggörare Warberg:

Clara Lindberg 2+0, Amanda Ahola 0+2, Emma Thorsson 1+0, Louise Hedkvist 1+0, Stina Johansson 0+1, Julia Gustafsson 0+1,

Highlights från matchen här

Manager Burmans kommentar

-Pixbo är ett skickligt lag som har spelat ihop länge. Första perioden är jämn. De är bollförande men jag tycker att vi försvarar oss bra och håller dem mycket på utsidan. När vi ställer om på dem så tycker jag att vi har ett par bra lägen. Vi behöver vara effektivare för att sätta oss i bättre läge efter första perioden. I andra perioden tappar vi sorteringen, blir bolltittande och stressade. Den perioden kostar oss matchen och den behöver vi ta lärdom av. Sista perioden handlar om att hitta tillbaka till grunderna, få med oss en skön känsla. Och det får vi genom att vinna den med 2-0.