Förlust mot Karlstad

23 oktober 2022 22:23
DAM

Det blev förlust med 3-5 i hemmamatchen mot Karlstad under lördagen.

Första perioden är relativt händelsefattig där lagen byter en del boll, men där slarvigt passningsspel hindrar lagen från att etablera något effektivt anfallsspel. Karlstad går till periodvila med en 1-0-ledning efter ett backskott från halva plan som letar sig in bakom Hanna Svensson.

I andra perioden är hemmalaget lite mer spelförande, men har svårt att komma till klara målchanser. Istället är det Karlstad och Maja Hane som utnyttjar ett misstag i hemmalaget och utökar Karlstads ledning till 2-0 efter knappt halva perioden. Camilla Halldén och Emma Thorsson ser dock till att ta Warberg tillbaka in i matchen med varsitt mål. Camilla snyggt framspelad av Andrea Envall, medan Emma tar tillvara på ett tillfälle där bortalaget är satt under press. Maja Hane sätter Karlstad tillbaka i förarsätet inför den sista perioden via ett snyggt mål i numerärt överläge.

Efter drygt tre minuter in i tredje perioden kvitterar Andrea Envall för hemmalaget. Det ska dock inte dröja mer än drygt en minut så har Karlstad återtagit och dessutom utökat ledningen genom två snabba mål. Ett resultat som sedan står sig matchen ut.

Statistik från matchen

Warberg-Karlstad 3-5 (0-1, 2-2, 1-2)

Skott: 21-22 (7-6, 5-11, 9-5)

Publik: 272

Poänggörare Warberg:

Andrea Envall 1+1, Camilla Halldén 1+0, Emma Thorsson 1+0, Sandra Hawerman 0+1.

Manager Burmans kommentar

-Vi gör en alldeles för svag insats idag. Första perioden liknar matchen mot Rönnby. Vi är passiva i egen zon, förlorar dueller och känns ängsliga. Andra perioden är lite bättre men inte tillräckligt bra. Tredje perioden startar med att vi gör 3-3 efter tre minuter. Då är känslan att vi är på gång. Men sedan bjuder vi på två extremt enkla mål vilket inte håller på denna nivån. Nu får vi två veckor där vi ska analysera, göra läxan och träna stenhårt innan matchen mot Åkersberga.