Tredje raka trean!

28 november 2022 13:20
DAM

Stärkta med nyvunnet självförtroende efter fredagens vinst borta mot Endre var det dags att ta emot Sirius från Uppsala i hemmaborgen.

Två minuter in i första perioden spelas Sirius Amanda Ljunggren fri och får ett slag på klubban som resulterar i straffslag till Sirius. Klara Molin kliver in och placerar in straffen bakom Hanna Svensson, 0-1. De kommande fem minuterna böljar spelet fram och tillbaka, innan Andrea Envall snyggt spelar över en krosspass till Emma Thorsson som gör 1-1. Därefter tar det inte mer än knappa minuten innan Sirius replikerar och Amanda Ljunggren hamnar än en gång i ett bra läge och gör 1-2. Perioden fortsätter med att lagen spelar ”vartannat anfall” där de farligaste chanserna ändå är Warbergs. Med fem minuter kvar av perioden kvitterar Amanda Ahola, 2-2, och det är också ställningen i matchen efter första perioden.

Andra perioden hinner knappt börja innan Sirius förstafemma visar upp sig genom att snyggt passa sig igenom Warbergs försvar och ta ledningen med 2-3. Fem minuter in i perioden får Ida Sundberg med sig bollen bakom Sirius mål och trampar därifrån in i jämnhöjd med mål och tar ett avslut mot första stolpen, bollen går in och Sundbergs första SSL-mål ger Warberg 3-3 i matchen. Efter lite mer än halva perioden spelad tar Warberg för första gången ledningen i matchen när Stina Johansson och Ida Hawerman visar prov på fint samarbete på vänsterkanten, detta innan Ida kliver in i banan och gör 4-3. Lagen följer varandra åt i bollinnehav och chanser, så också i målprotokollet. När Sirius får chansen att spela powerplay tar Klara Molin vara på tillfället och gör 4-4. Innan perioden är slut tar Warberg återigen ledningen, 5-4. Denna gång genom Malin Andersson som får en brilliant diagonalpass av Ida Hawerman.

I tredje perioden fortsätter spelet vara böljande, där lagen återigen delar på bollinnehav och målchanser. Efter dryga åtta spelade minuter får Warberg spela powerplay. Ett powerplay som bjuder på några fina målchanser, men inget mål. När det återstår mindre än fem minuter av matchen driver Emma Thorsson upp bollen på offensiv planhalva och tar ett avslut. Ida Sundberg håller sig framme och slår in målvaktsreturen till 6-4. I samband med målet tar bortalaget time out och efter det spelar Sirius med en utespelare mer för att försöka komma ikapp i målprotokollet. Sirius får ett bra tryck och Jonna Vuontisvaara lyckas trycka dit 6-5. Efter målet håller Warberg undan bra och med mindre än 10 sekunder kvar lyckas Sandra Hawerman fastställa slutresultatet, 7-5, genom att lägga in bollen i tom kasse.

Statistik från matchen

Warberg-Sirius 7-5 (2-2, 3-2, 2-1)

Skott: 27-19 (8-6, 7-9, 12-4)

Publik: 364

Poänggörare Warberg:

Ida Hawerman 1+2, Ida Sundberg 2+0, Emma Thorsson 1+1, Andrea Envall 0+2, Sandra Hawerman 1+0, Amanda Ahola 1+0, Malin Andersson 1+0, Amanda Karlsson 0+1, Stina Johansson 0+1.

Highlights från matchen här

Manager Burmans kommentar

-Vi har ett bra flow just nu och det tycker jag speglar matchen. Vi gör mål i viktiga lägen, vi har bra utdelning, vi sliter hårt och vi är konsekventa i spelet. Idag är vi bättre med bollen, särskilt i andra och tredje perioden. Sirius är väldigt fysiskt starka vilket jag tycker vi hanterar på ett bra sätt, speciellt när det ska avgöras. Jättestolt över alla spelare som verkligen gör en solid insats, återigen. Känns som vi hittar mer och mer rätt i hur vi vill se ut och uppfattas. Publiken idag är fantastisk och ger oss den sista pushen för att vinna matchen, det ger en otrolig energi!

Nästa match

Damlagets nästa match spelas borta söndagen den 4 december kl.18.00 mot Falun.

Nästa hemmamatch spelas mot serieledande Thorengruppen söndagen den 11 december. Matchen startar kl.16.00. Köp din biljett redan nu. Biljetter köper du här