WIC

Storseger borta mot Skoghall!

25 september 2022 19:00
HERR

Ett väldigt effektivt Warberg tog en förkrossande 13-2 seger borta mot Skoghall. Segern grundlades i andra perioden där man gjorde hela sex mål på tio minuter och sprang ifrån rejält i målprotokollet.

Det blev en oväntat lugn dag på jobbet när herrlaget åkte upp till Värmland för möte med nykomlingen Skoghall. Efter en ganska jämn förstaperiod både chansmässigt och spelmässigt var det ändå Warberg som gick till vila med en 2-0 ledning efter bland annat ett drömmål av Hannes Karlsson. När andra perioden startade var det bara ett lag på banan, och det var Warberg. Från minut tre till tretton var det ketchupeffekt i Warbergs anfall och i stort sett varenda avslut man tog gick i mål. Av de sex mål som gjordes under tiominutersperioden var flertalet dessutom riktiga delikatesser, bland annat två stycken i powerplay. Med 8-0 ledning efter 33 minuter var matchen såklart avgjord till Warbergs fördel, och här lät coach Astbrant både Zeb Johnsson och Nico Mutter komma in från bänken för att få speltid. I tredje perioden sjönk spelkvaliten en hel del och Skoghall som inte hade något att förlora stod upp klart bättre och bjöd på avsevärt tuffare motstånd än i perioden innan. Hemmanollan spräcktes efter knappa tre minuter, men det var förstås av mindre betydelse i detta läget. Warberg var fortsatt effektiva i anfallszon och gjorde ytterligare fem mål innan slutsignalen ljöd i Hammarö Arena, där inhoppande Nico Mutter stod för två av dessa.

Statistik från matchen

Skoghall-Warberg 2-13 (0-2, 0-6, 2-5)

Skott: 19-27

Publik: 387

Poänggörare Warberg: Filip Erheden 3+0, Anton Birgersson 1+2, Markus Berntsson 1+2, Hannes Karlsson 1+2, Simon Nilsson 0+3, Oliver Sandberg 2+0, Nico Mutter 2+0, Andreas Grönli 1+1, Simon Svensson 0+2, Max Källerteg 1+0, Joel Birgersson 1+0, Zeb Johnsson 0+1,

Tränare Ludwig Bengtssons ord efter segern

-Tycker att vi inleder ganska trevande i den första perioden. En period som påminner ganska mycket om hemmapremiären att vi inte får till de kvalitativa delarna vårt spel kräver för att komma in i rätt rytm. I den andra perioden får vi till den solida insatsen som vi förväntas göra. Vi spelar disciplinerat och rakare i andra och tredje perioden vilket bär frukt. Många fina mål där vi använder oss av direktskott. Vi avslutar matchen med att formera om truppen lite och samtidigt som Skoghall behöver satsa allt på ett kort så blir det en svängig tillställning avslutande 20. Sammantaget en bra match och tre friska poäng hem till västkusten!