MAL

Tredje raka för Warberg!

1 oktober 2022 19:00
HERR

Warberg hade inga som helst problem att inkassera sin tredje raka seger i årets seriespel. Matchen mot Malmö var en ensidig historia från start till mål och slutsiffrorna skrevs till hela 10-1 efter bland annat fyra poäng från Simon Svensson.

Warberg fortsatte sin trevliga trend med storsegrar på hemmaplan mot Malmö FBC. Efter dagens 10-1 har man på sina tre senaste möten i Sparbanken Wictory Center hela 38-10 i målskillnad. Dagens möte hann knappt starta innan spänningen var över, Warberg var helt enkelt minst ett nummer större än sina gäster i alla moment på banan. 3-0 efter första perioden kunde och borde ha varit minst det dubbla om inte gästernas målvakt Christoffer Sjöstrand hade storspelat. Bollinnehavet var så nära 100% man kan komma i en innebandymatch. Warberg skapade tryck och hade bollen i offensiv zon i stort sett varenda byte och spelarna fick verkligen en möjlighet att träna på kombinationer och att möta lågt försvar.

Andra och tredje perioden fortsatte i samma anda, det var Warberg mot Sjöstrand och han räddade sitt lag från en klart större förlust idag. I Warberg var det flera spelare som gjorde fina insatser, framför allt såg den nykomponerade formationen med Oliver Sandberg, Anton Birgersson och Simon Svensson ut att ha väldigt roligt tillsammans. Uppbackade av Hannes Karlsson och Markus Berntsson gjorde denna femma lite som man ville när man var inne på banan och skapade målchanser på löpande band. En bit in i tredje perioden fick Svensson och Birgersson vila till förmån för Max Källerteg och Filip Holmer som fick komma in och känna på hetluften och båda dessa var nära att hamna i målprotokollet ett flertal gånger. Sammantaget en bra dag på jobbet för Warberg som i och med segern befäste sin position i toppen av tabellen.

Statistik från matchen

Warberg-Malmö 10-1 (3-0, 3-1, 4-0 )

Skott: 42-13 (13-5, 17-2, 12-6)

Publik: 574

Poänggörare Warberg: Simon Svensson 2+2, Anton Birgersson 1+2, Nico Mutter 1+2, Hannes Karlsson 1+1, Oliver Sandberg 1+1, Johan Stadin 1+0, Markus Berntsson 1+0, Joel Birgersson 1+0, Mattias Lövenfors 1+0

Johan Astbrant efter matchen:

-Jag tycker det är en jättefin match från vår sida idag. Jag har märkt sedan jag kom till Warberg att det allt som oftast bara finns två utvärderingar efter match, antingen att vi har varit dåliga eller att motståndarna har varit dåliga. Man "får" inte riktigt vara bra. Men idag är vi bra. Vi är starka på boll, vi skapar många avslut, är bra i returspelet, vi sätter en bra press på Malmö i hela matchen och jag tror inte de har många uppspel i lugn och ro på 60 minuter. Vi kontrollerar händelserna fullt ut tycker jag. Det är i det stora hela en kollektivt stark insats, alla femmor gör bra prestationer och Vonk känns väldigt stabil att ha där bak när det dyker upp chanser.

Nästa match

Nästa match spelar herrarna redan nu på onsdag den 5:e oktober. Då är det nämligen dags för omgång 3 i Svenska Cupen, och för motståndet står SSL-topplaget Växjö Vipers. Matchen startar kl. 19.00 i Sparbanken Wictory Center, och dina biljetter bokar du här!