Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Malmö FBC
MAL

Inför match- Malmö FBC

30 september 2022 13:00
HERR

Herrlaget har startat Allsvenskan på bästa möjliga sätt med två raka segrar. Imorgon lördag har man möjligheten att förlänga den sviten till tre matcher när Malmö FBC kommer på besök.


Efter två målmässigt komfortabla segrar mot nykomlingarna Partille och Skoghall är det imorgon dags att ta sig an hittills segerlösa Malmö FBC. Ett lag som man de senaste säsongerna har haft lätt för hemma, men betydligt tuffare mot på bortaplan. I fjol möttes man i slutomgången och då slutade matchen 12-5 till Warberg. Året dessförinnan hela 16-4. Det är därför ingen vild gissning att skåningarna är väldigt sugna på att visa upp ett bättre resultat när man gästar Sparbanken Wictory Center denna gång.

Truppstatus

Mattias Kongstad knäskadad och missar hela säsongen.

Isak Ehrinton saknas p.g.a. värnplikt.

Adrian Kodelja har precis blivit pappa och har därför ledigt med familjen.

Max Källerteg har varit sjuk i veckan och är ett frågetecken inför helgen.

Andreas Grönli är iväg på landslagsuppdrag med Norge.

Tränarkollen Johan Astbrant

-Vi kommer ju från en bra bortamatch där vi såklart tar med oss att vi gjorde många mål, och framför allt kanske på sättet vi gör målen med många direktavslut. Samtidigt försöker vi att utveckla oss hela tiden och vi har tittat på lite underliggande statitisk där vi ser att vi behöver förbättra en del saker. Vi kommer därför att göra om lite i våra formationer för att fortsatt försöka hitta det optimala för alla spelare. Jag tycker det ska bli kul att se spelare som Filip Erheden och Oliver Sandberg hos oss som har startat säsongen bra, jag hoppas såklart att de fortsätter att kliva fram och att även andra spelare hakar på.

Om motståndaren Malmö FBC

Malmö har alltså startat säsongen med två raka, om än knappa, förluster. I premiären föll man borta mot Lillån med 3-5, och förra helgen gick man på pumpen i en jämn tillställning hemma mot Hovslätt. 5-6 slutade den matchen. En tuff start för nya huvudtränaren, klubblegendaren, Mikael Jeppsson. Truppen han har att förfoga över är till stora delar densamma som har representerat Malmö de senaste åren, men man har också fyllt på med ett gäng ynglingar. Laget har en handfull riktigt högkvalitativa allsvenska spelare i backarna Axel Rasmussen och Jacob Carleson, samt anfallsspelarna Felix Carlgren, tidigare Warbergaren Kim Clemedtsson och målsprutan Tobias Andersson. Den sistnämnde är verkligen en spelare som vet var målet står, 28 mål på 22 matcher i fjol till exempel. Målvakten Christofer Sjöstrand är ytterligare en att nämna för i sina bästa stunder håller han hög klass. Förra säsongen inledde man mycket starkt och var höstens kanske största positiva överraskning i serien, innan man efter jul och mot slutet av säsongen gick lite tyngre och till slut hamnade på en åttondeplats när 22 omgågar var spelade. Nu är man garanterat sugna på att hitta in på segerspåret igen och vi kan troligen förvänta oss ett motstånd som kommer till Varberg och prioriterar ett disciplinerat försvarsspel och en trupp som säljer sig dyrt i varje sekvens!

Astbrants tankar om motståndet

-Malmö kommer ju från två tunga förluster i inledningen, och där båda matcherna har varit jämna. Jag är därför ganska säker på att de kommer till Varberg och vill förstöra för oss, där de behöver poäng för att inte komma efter i tabellen. Det blir därför en extremt tuff match där vi behöver inse att vi måste vara på topp och vara fokuserade för att vinna. De har ju bytt tränare inför i år och har även en liten ruljans i truppen och jag tycker mig se en liten förändring i deras spel utan boll, men i stora drag är det ganska likt det Malmö har varit de senaste åren. Vi förväntar oss därför inga större överraskningar, men ett Malmö som kommer kriga hårt och det är ofta det som avgör vem som vinner matcherna.

Så här ser du matchen

Live i Sparbanken Wictory Center- Boka din biljett här!

Streama på innebandy.tv- Länk till sändningen här!