HOV2

Seger borta mot Hovslätt!

4 december 2022 11:30
HERR

Herrarna tog med sig tre oerhört tunga poäng efter lördagens bortamatch mot uppstickaren Hovslätt. Efter en jämn inledning gjorde Warberg ett litet ryck i andra perioden som blev matchavgörande, och slutsiffrorna skrevs till 3-7.

Herrlaget tog för andra helgen på rad en tung bortaseger mot ett lag precis bakom i tabellen. Tvåpoängaren borta mot Lillån följdes nu upp med en ytterst stabil trepoängare mot Hovslätt. Segern innebär att man kliver upp i serieledning två poäng före Karlstad som dock har en match mindre spelad.

Matchen mot Hovslätt hann knappt starta innan hemmalagets stora stjärna Wille Knuthas hade gett sitt lag ledningen. 1-0 kom nämligen i matchens första byte, men trots mardrömsstarten var det Warberg som tog tak i taktpinnen och förde det mesta av spelet i första perioden. Kvitteringen efter åtta minuter var därför både logisk och rättvis. Hannes Karlsson var den som öppnade Warbergs målkonto för dagen när han stod för en fin individuell prestation längs sin vänsterkant och avslutade väldigt distinkt i krysset. Några fler mål blev det inte i första perioden, men Warberg var i klart övertag gällande framförallt bollinnehav.

Andra perioden startade likt den första, nämligen med att Wille Knuthas på nytt gav sitt lag ledningen. Denna gång i powerplay. Efter det verkade dock Warberg ha bestämt sig för att segern skulle hem till västkusten. På knappa fyra minuter gjorde man nämligen tre raka mål och hade satt sig i en 2-4 ledning efter halva matchen spelad. Först var det Anton Birgersson som vann boll i offensivt hörn, vände bort sin spelare och serverade Simon Svensson helt öppet mål till kvitteringen. Därefter nyttjade Max Källersteg sin fart och styrka och på helt egen hand satte ledningsmålet. 2-4 sköt Jesper Larsson lågt i bortre efter ett fint initiativ från egen planhalva av Oliver Sandberg. Alla tre mål var resultatet av att man slog ut sin spelare i Hovslätts man-man försvar. Efter ledningen såg Warberg ut att ha bra kontroll på händelserna och man spelade mycket disciplinerat. Hovslätt skapade förvisso lite farligheter men det gav inget resultat innan periodsignalen ljöd och Warberg kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

Tredje perioden blev i mångt och mycket en liknande matchbild som slutdelen av den andra. Warberg kontrollerade och inväntade sina chanser innan man högg. 2-5 kom efter drygt fem minuter och på nytt var det Max Källerteg som trampade sig loss från sin bevakning och fick helt öppen gata mot mål. Avslutet var av högsta klass och satt stenhårt i krysset. Hovslätt försökte såklart att ta sig tillbaka in i matchen, men mer än några ströchanser här och var skapade man faktiskt inte. Mot slutet plockade man sin målvakt i ett sista försök men Warberg visade ingen nåd denna dag. Joel Birgersson lyfte in 2-6 med tre och en halv minut kvar och nu kändes matchen definitivt stängd. Hovslätt fick in en reducering med två minuter kvar men det blev också den enda. Istället satte Jesper Larsson den sista spiken i kistan när han bröt en diagonalpassning och lobbade in slutresultatet 3-7 med tiotalet sekunder kvar att spela.

En väldigt väl genomförd bortamatch med genomgående stabilt försvarsspel och bra målvaktsspel från Arvid Vonk. Extra kul att göra det inför en busslast med Warbergs-supportrar som verkligen satte färg och stämning på matchen!

Statistik

Hovslätt-Warberg 3-7 (1-1, 1-3, 1-3)

Skott: 17-26

Publik: Ca 350 (ingen officiell siffra publicerad ännu)

Målgörare Warberg:

Max Källerteg 2, Jesper Larsson 2, Simon Svensson 1, Hannes Karlsson 1, Joel Birgersson 1.

Highlights från matchen här!

Ludwig Bengtsson om segern

-Skönt med seger mot en bra motståndare! Vi får en riktig kalldusch i den första minuten av matchen när de på riktig Hovslätt-manér trycker dit 1-0. Vi växer oss in i matchen och första perioden är en ganska så mycket känna-på-varandra-period. Vi avväpnade deras presspel helt okej vilket gjorde att de blev schackförflyttningar lagen mellan för att luckra upp varandra. I den andra inleder Hovslätt helt klart bättre än oss och vi kan lite oförtjänt gå ifrån till 2-4 då dem hade bud på mer men Vonk och vårt uppoffrande försvarsspel ger oss bra förutsättningar att få psykologiskt tunga mål. I den tredje måste Hovslätt göra något annorlunda och matchbilden öppnar upp sig än mer. Vi sliter på bra i egen zon, är starka i duellspelet och tar jobbet för varandra. Vi borde kunna stänga tillställningen lite tidigare med lite effektivitet men vi är nöjda med en stark seger mot en toppkonkurrent.