HIBF

Ursinnig förstaperiod när Höllviken besegrades!

29 januari 2023 10:18
HERR

Warberg gjorde en imponerande insats hemma mot Höllviken och vann med hela 10-3. Segern grundlades i den första perioden som slutade 5-0, och de tre poängen innebär att man seglade upp i serieledning!

Höllviken har under många år varit lite av en mardrömsmotståndare för Warberg. Jämna matcher har ofta slutat med uddamålssegrar till skåningarnas fördel. Till gårdagens match såg det dock ut som att Warberg hade bestämt sig för att bevisa att det spöket inte finns. Det var nämligen inget som helst snack om saken när domarna blåste igång. Warberg var påkopplade, noggranna och konsekventa i det mesta man gjorde och förstaperioden var en av de bättre som skådats i Sparbanken Wictory Center på väldigt länge. 1-0 kom tidigt, sedan dröjde det till mitten av perioden innan det verkligen blev proppen ur. Man gjorde mål på retur, direktskott från avstånd, spelvändning och mot uppställt försvar. Warberg var sylvassa och Höllviken såg chockade ut. Av de fem målen som gjordes i första perioden stod backarna för tre av dem. Såväl Johan Stadin som Zeb Johnsson (två mål) lossade stora kanonerna och såg till att Höllvikens duktiga målvakt Emil Brixager blev utbytt inför andra perioden.

Om förstaperioden var briljant så blev mittperioden långt därifrån. Höllviken korrigerade lite i sin laguppställning och fick klart bättre kontakt i matchen. Även om Joel Birgersson gjorde 6-0 efter drygt sju minuter så var det Höllviken som skapade flest chanser och hade längre anfall med tryck mot Arvid Vonk. En reducering fick man också till, men Warberg skall vara glada över att det inte blev fler.

Med 6-1 i ryggen och 20 minuter kvar att spela skulle det sålkart mycket till för att matchen skulle sluta med annat än hemmaseger. Lite nerv kanske det smög sig in när Höllviken på nytt reducerade tidigt i tredje perioden, fyra mål är ju långt ifrån omöjligt att hämta upp i innebandy. Men, bara minuten efter Höllvikens andra mål så dödade Simon Nilsson det lilla hopp som fanns när han placerade in 7-2 på ett inte allt för hårt skott utifrån. Joel Birgersson som blev dagens främsta målskytt gjorde sitt andra och tredje för dagen innan Markus Berntsson sköt lagets sista för dagen fram till imponerande 10-2. Med minuten kvar tröstmålade Höllvikens Ted Nivestam från nära håll men det var såklart av mindre betydelse en sån här dag.

Ett oerhört styrkebesked från Warbergs håll, och även om man inte klarade hålla samma nivå matchen igenom så var det en insats som gjorde avtryck. Alla formationer var delaktiga och förutom tre tunga poäng i toppstriden så var det nog en mentalt viktig seger mot ett lag man haft väldigt svårt mot historiskt.

Segern och det oavgjorda resultatet under lördagkvällen mellan Fagerhult och Karlstad innebär att Warberg kröp upp i serieledning. Man har samma poäng som Karlstad men bättre målskillnad.

Statistik

Warberg-Höllviken 10-3 (5-0, 1-1, 4-2)

Skott: 24-15

Publik: 534

Poänggörare Warberg: Joel Birgersson 3+0, Zeb Johnsson 2+1, Nico Mutter 1+1, Johan Stadin 1+1, Simon Nilsson 1+1, Hannes Karlsson 0+2, Simon Svensson 1+0, Markus Berntsson 1+0, Edvin Körberg 0+1, Jesper Larsson 0+1, Oliver Sandberg 0+1.

Highlights från matchen här!

Tränarkommentar Ludvig Bengtsson

-En mycket fin kollektiv insats där ingen faller ur ramen idag. Jag tycker vårt sätt och vår vilja att ta bollen framåt är väldigt tydligt matchen igenom och då blir vi tunga att möta. Första perioden sköljer vi över Höllviken fullständigt och har bud på mer än de fem mål vi gör. I andra drabbas vi av lite nöjdhetssyndrom samtidigt som Höllviken såklart gör lite förändringar, men vi håller ändå ihop det bra och krigar ner två boxplay. Sista blir ju lite av en transportsträcka mot tre poäng. Vi hittar många olika sätt att göra mål idag, och det är viktigt att ha med oss framåt.