Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Höllviken
HIBF

Inför match- Höllvikens IBF

27 januari 2023 15:00
HERR

För tredje helgen i rad väntar skånskt motstånd för herrlaget. Imorgon lördag kommer det bästa av de sydliga lagen, Höllvikens IBF, på besök till Sparbanken Wictory Center. Ett motstånd som Warberg har haft väldigt svårt mot genom åren. Dags att vända den trenden nu?


Med 15 omgångar spelade har tabellen i Allsvenskan södra fått sig ett tydligt toppskikt och ett tydligt bottenskikt. Karlstad, Warberg och Fagerhult har lämnat övriga kvaljagande lag en bit bakom sig i och med föregående helgs resultat, och idag skiljer det åtta poäng mellan trean Fagerhult och fyran Hovslätt. Kampen om den fjärde kvalplatsen är dock högintressant då Hovslätt jagas av såväl Höllviken som Partille och Lillån. Endast tre poäng skiljer en kvalplats från en sjundeplats. Lika intressant är det i kampen om överlevnad. Skoghall och Lindås ligger idag på säker mark, men endast en poäng eller målskillnad skiljer dessa lag från den sista nedflyttningsplatsen som just nu FBC Lerum innehar. Oerhört viktiga poäng på spel för samtliga lag med andra ord!

Matchen mellan Warberg och Höllviken är därför av stor vikt för framför allt gästande Höllviken. Ett rutinerat lag som inte har övertygat hittills, men sett allt vassare ut ju längre säsongen har gått!

Truppstatus

Mattias Kongstad knäskadad, missar hela säsongen.

Anton Birgersson fortsatt borta med känning i låret.

Andreas Grönli saknas, rehabar en stukad fot.

Filip Holmer osäker på spel, känning i ljumsken.

Isak Ehrinton saknas på grund av värnplikt.

Tränarkollen Johan Astbrant

-Med tanke på skadeläget så har vi bara 15 startklara spelare, så vi får se lite hur vi formerar laget och får ihop formationerna. För vår del kommer det fortsatt vara extremt viktigt att bli mer konsekventa i vårt spel, jag märker att det är något som laget inte är riktigt vana vid. Man har slarvat lite och sökt egna lösningar vilket gjort att vi gått utanför ramarna i vårt spel. Jag har en stark tro på att vi får bäst utveckling och resultat om alla har en tydlig bild av vad vi skall göra och att vi håller oss till det. Det ger spelarna en större trygghet i sina roller och senast mot Lund kunde man se tydligt att vi malde på konsekvent och gjorde det bra. Bortsett från några mindre svackor i respektive period är det så jag vill att vi agerar.

Om Höllviken

Det tidigare SSL-laget är en fortsatt stark kandidat att ta klivet upp igen. Även om säsongen hittills inte varit helt övertygande så finns det en högstanivå i laget som få i serien kan mäta sig med. Efter en svajig start på serien med tre förluster på de fyra inledande omgångarna har man växlat upp och ligger med och smyger i vassen bakom den absluta toppen. Man kommer till mötet mot Warberg med två raka segrar mot Lillån och Lerum. Som alltid när det handlar om Höllviken måste storstjärnan Johannes Wilhelmsson nämnas. Meriterna med landslagsspel och poängligaseger i SSL talar såklart för sig självt, han är en spelare som verkligen besitter den där spetsen som kan fälla avgörandet i jämna matcher. Men Höllviken är inte bara Wilhelmsson. Man har ett koppel av vassa namn i offensiven och Daniel Hernandez, Robin Crantz och nyförvärvet Joel Dahlberg är några av dessa. Bara för någon vecka sen gjorde man dessutom klart med målsprutan Tobias Andersson från Malmö FBC. På backsidan är det framförallt Adam Berglund och Ted Nivestam som sticker ut, båda med många år i SSL. Kort och gott, Höllviken har ett lag av absolut allsvensk toppklass och får man alla bitar på plats blir man en livsfarlig utmanare i SSL-kvalet!

Astbrant om Höllviken

-Jag har fått höra att Höllviken är ett lag som Warberg har haft det tufft mot historiskt, och jag tittade upp lite statistik och fick det bekräftat. Vi slog dem förvisso i fjol borta, men just hemma har det varit jobbigt och senaste segern kom säsongen 15/16. De har ju blivit lite av ett spöke och det är såklart en fakta vi behöver slå hål på då det finns stora möjligheter att vi stöter på varandra i ett kommande kval. Skulle vi göra det så är det viktigt att vi får in en känsla i gruppen av att vi kan prestera bra mot dem. Ser man på Höllvikens spel så har de gjort lite förändringar i sitt spel till den här säsongen och spelar mer av en klassisk 2-1-2 nu, mot deras tidigare 2-2-1 uppställning. De är ett bra innebandylag och samtidigt laget i serien med kanske absolut tydligaste spets med oerhört stor individuell skicklighet i till exempel Johannes Wilhelmsson och Daniel Hernandez som knappt behöver en målchans för att göra mål. Där måste vi vara aggressiva och inte låta dem vara kreativa. De har också en målvakt med väldigt hög högstanivå och när vi möttes borta i höstas så tycker jag att det är han som vinner matchen åt dem i framför allt tredje perioden. Därför skulle det inte förvåna mig om det blir en målvaktskamp där den målvakten som är bäst för dagen kan ge segern till sitt lag.

Så här ser du matchen

Live i Sparbanken Wictory Center- Boka din biljett här!

Streama på innebandy.tv- Länk till sändningen här!

Matchstart 15.00, lördag 28 januari.