LUND

Ny storseger mot Lund

21 januari 2023 18:30
HERR

Warberg gjorde processen kort när man tog emot bottenlaget IBK Lund under lördagen. Efter en målmässigt jämn inledningskvart drog man ifrån och kunde till slut vinna med hela 13-4.

Förväntningarna inför lördagens hemmamatch mot IBK Lund var att det skulle bli en jämn historia då Lund visat upp klart bättre spel senaste tiden än vad man gjorde i inledningen av serien. Och visst, första kvarten av matchen var det ganska jämnt även om Warberg förde spelet till stora delar, men efter två snabba hemmamål vid ställningen 1-1 tog spänningen slut. Två av Warbergs tre första mål kom efter bollvinster högt upp i planen och det blev tydligt matchen igenom att Lund hade det kämpigt att hänga med i tempot som Warberg satte upp. Första perioden slutade 4-1 till Warberg och skotten blev förkrossande 16-4.

I andra perioden tog det bara en dryg minut innan Warberg utökade ledningen genom dagens bästa hemmaspelare, Max Källerteg. Målet var ett rent viljemål när forwarden bokstavligen tryckte sig igenom Lunds försvar och sköt lågt. Därefter blev det kattens lek med råttan och Warberg såg ut att kunna göra lite vad man ville i anfallszon. Källerteg sköt ytterligare två mål, Filip Holmer gjorde mål för andra matchen i rad och Joel Birgersson avslutade med 9-2 kort innan paus när Lund hade en spelare utvisad.

Tredje perioden blev av naturliga skäl inte speciellt upphetsande. Efter en pigg inledning och ytterligare två mål såg Warberg ut att ha stämplat ut för dagen. Under ett par riktigt nonchalanta minuter passade Lund på att peta in ett par bollar och känslan var att det inte hade behövts. För även om segern såklart var klar sedan länge kändes det onödigt att bjuda gästerna på mål. Postivit dock att dippen inte varade i så många minuter, för när Warberg fick spela boxplay kort efter Lunds två reduceringsmål så var man tillbaka mentalt igen. Lund hade nåt avslut mot mål men den övriga tiden med en man mer fick man jaga Warbergs-spelare som skickligt höll i bollen. Kronan på verket i boxplayspelet blev såklart att Simon Svensson också gjorde mål, detta efter en upprullning i den högre skolan. Innan slutsignalen ljöd gjorde Nico Mutter sitt tredje mål för dagen och spikade slutresultatet till 13-4, och det blev alltså en ny storseger mot nykomlingen. Höstens möte slutade ju 12-3 till Warberg.

Det blev inte någon vidare prövning idag, men Warberg gjorde också en mycket bra insats över nästan 60 minuter och körde bokstavligen över sitt motstånd. Positivt med två tremålsskyttar i Mutter och Källerteg, och positivt att både Hannes Karlsson och Edvin Körberg var tillbaka i spel och hamnade i poängprotokollet direkt.

Statistik

Warberg- IBK Lund 13-4 (4-1, 5-1, 4-2)

Skott: 41-14

Publik: 525

Poänggörare Warberg: Max Källerteg 3+0, Nico Mutter 3+0, Joel Birgersson 2+1, Jesper Larsson 0+3, Filip Erheden 1+1, Filip Holmer 1+1, Oliver Olsson 0+2, Oliver Sandberg 1+0, Simon Svensson 1+0, Mattias Lövenfors 1+0, Edvin Körberg 0+1, Johan Stadin 0+1, Markus Berntsson 0+1, Simon Nilsson 0+1, Hannes Karlsson 0+1

Highlights från matchen här!

Tränarkommentar Johan Astbrant

-Jag tycker det är en stabil fight rakt igenom och jag tycker vi är starka i de flesta delar av spelet. Det är alltid lätt att klanka ner på motståndet när man vinner stort men idag är det för att vi sätter ner foten från början och visar hur bra vi kan spela och hur vi vill spela innebandy i Warberg. Kul att flera spelare som haft lite trögt med målskyttet får det att lossna idag, det är alltid en boost för självförtroendet att få göra mål. Så kort sammanfattat, idag är jag nöjd över vår prestation och jag hoppas vi kan ta med det in i veckan som kommer.

Nästa match

Spelar herrarna hemma nästa lördag den 28/1. Då blir det tredje matchen i rad mot skånskt motstånd när Höllviken kommer på besök.