LIND

Tre poäng mot Lindås!

15 februari 2023 23:10
HERR

Det blev en jämn och tillknäppt match när Warberg tog tre nya poäng under onsdagskvällen. Gästande Lindås stod upp på ett imponerande sätt och Warbergs segersiffror skrevs till 3-2.

Inför en välfylld Sparbanken Wictory Center tog Warberg tre planenliga poäng mot västkustkamraterna Lindås IBK. Det var dock inte utan problem. Tidigt i matchen syntes det att det var ett motståndarlag med högt självförtroende och i fin form, man hade nämligen inga större problem att lösa Warbergs normalt framgångsrika höga press. Dessutom har man löpstarka spelare som skapade bekymmer i Warbergs zon. Lindås tog också en tidig ledning efter taffligt försvarsagerande framför eget mål av flertalet hemmaspelare, och det tog mer än en halv period innan Warberg var riktigt med i matchen och kunde skapa målchanser. Sista fem minuterna av första perioden spelade Warberg bra och skapade chanser på löpande band, men skärpan saknades i avsluten. En fullt logisk kvittering kom dock, och det var Jesper Larsson som satte den förlösande första bollen fint framspelad av Filip Erheden. Tiden för detta 17.22.

Den andra perioden blev medioker från båda håll. Det var kamp och försök, men ofta stannade anfallen upp innan sista passningen nådde fram. Slarv eller bra försvarsspel låter vi vara osagt. Warberg tog dock ledningen efter tio minuter när Max Källerteg målade mot sin gamla klubb. Forwarden stötte in ett finurligt inspel från anfallskollegan Joel Birgersson. Efter målet fick Warberg två chanser att utöka sin ledning i powerplay, men spelet i numerärt överläge var allt annat än imponerande idag. Under fyra minuters powerplayspel fick man knappt iväg ett enda skott på mål, och Lindås kunde utan större bekymmer freda sitt mål från ytterligare påhälsning.

Det ledde också till en oviss tredjeperiod eftersom det bara skilde ett mål mellan lagen. Med sju minuter spelade fick också Lindås möjligheten att kvittera när Zeb Johnsson visades ut. Men inte heller Lndås hade någon större lycka i sitt powerplay idag och Warberg kunde istället för att släppa in en kvittering utöka sin ledning bara minuten efter att man blivit fulltagliga. Rikard Eriksson hittade en öppnande passning till Anton Birgersson på bortre sidan som satte förlösande 3-1 med tio minuter kvar att spela. Lindås tryckte på och skapade lite chanser, och när man efter sin time out tog ut sin målvakt hittade man också en reducering ganska omgående. Adam Torkelsson nöp till direkt från sin vänsterkant och med nästan fyra och en halv minut kvar att spela så blev det nerv på banan. Några halvchanser vaskade man fram, men ingen så farlig att det resulterade i mål. 3-2 och tre nya poäng utan att imponera, det är en stryrka i sig. Lindås var dock en positiv överraskning och kan man prestera på samma sätt i resterande matcher skall det mycket till för att man inte löser ett nytt kontrakt. Bottenkampen har blivit ett riktigt getingbo efter kvällens omgång där både Lerum och Lund tog tre poäng. I toppen håller Warberg undan för Karlstad som också de vann ikväll.

Statistik

Warberg-Lindås 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Skott: 10-16

Publik: 732

Poänggörare Warberg: Max Källerteg 1+0, Anton Birgersson 1+0, Jesper Larsson 1+0, Rikard Eriksson 0+1, Filip Erheden 0+1, Joel Birgersson 0+1.

Highlights från matchen här!

Johan Astbrant efter segern

-Vi gör ingen bra insats idag och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. Vi blir lite omständiga och suger på bollen för mycket, och då tappar vi fart i det vi gör. Det är såklart inte helt oväntat efter urladdningen i söndags, men vi måste ändå kunna komma upp i en högre nivå än vad vi gör. Samtidigt ska vi beröma Lindås, de gör det väldigt bra där ute och ställer till det för oss. Jag är nöjd att vi vinner för det är segrarna som räknas, men jag hoppas vi kan komma upp på en bättre nivå till lördagens match mot Lerum.

Nästa match

Spelar herrarna borta mot FBC Lerum redan på lördag. 16.00 startar matchen i Lerum Arena.