Barndomsvännerna förlänger med Warberg!
Publicerad: 2023-05-10
HERR
De är födda samma år, barndomsvänner och har spelat tillsammans i Warberg i hela sina liv. Nu har både backen Zeb Johnsson och forwarden Edwin Körberg förlängt sina avtal med klubben!

I mer än 15 år har de båda ur-Warbergarna Zeb Johnsson och Edwin Körberg spelat tillsammans i den blå tröjan. Först som knattar med övriga jämnåriga i kullen födda 2000, sedan som juniorer i JAS-laget, vidare till seniorverksamheten i division 1 och 2, och nu sedan 2020 i elitlaget i Allsvenskan. De är inte bara lagkamrater utan också goda vänner utanför innebandyplanen, och man kan utan överdrift säga att de följt varandra genom livet.

Zeb Johnsson stod för lite av ett genombrott på den här nivån säsongen som gick. Inledningsvis fick han stå vid sidan av en hel del, men ju längre säsongen gick desto mer speltid blev det för den stora försvararen. Det går inte ta miste på hur betydelsefullt det är för honom att representera Warberg, det blå hjärtat syns genom matchtröjan! Lika glad när andra gör mål som när han själv gör det. I poängkolumnen noterades han för 4+5, en siffra som säkerligen kan växa kommande säsong.

Edwin Körberg har länge varit en spelare som många väntat på det stora genombrottet för. Stundtals visar han upp en oerhörd briljans i spelet med boll och kombinationen av hans teknik och storlek är inte helt vanlig på denna nivå. Tyvärr fick han senaste säsongen lite grusad på grund av en oturlig period av skador som dels påverkade hans form men som också höll honom utanför laget till och från. Innan jul var det en fotskada, direkt efter jul problem med låret och strax innan kvalet fick han en smäll på näsan som förhindrade honom att träna och spela. Kan Edwin få en skadefri säsong nu så kan han mycket väl vara en av de spelarna som kliver fram ordentligt!

Manager Johan Astbrant om Zeb och Edwin:

-Två jättepositiva förlängningar och verkligen superkul att de vill fortsätta i Warberg! Det är två riktigt fina människor som är omtyckta av allt och alla och sprider glädje i vårt lag. Kollar vi på Zeb så tror jag inte det finns någon i laget som har ett så stort Warbergs-hjärta som han har. Han ger alltid 100% oavsett vilken roll han har, även om han står längst ner på bänken. Jag tycker att han fick ett genombrott den här säsongen och har en fin högstanivå som vi tränare behöver hjälpa honom att spela på oftare och över tid. Han är stark i genombrottsspelet och följer gärna med upp i anfallen och väl där så tar han oftast den enkla och raka vägen mot mål vilket är bra i vårt sätt att spela. Edwin är den i laget som jag ser mest som en tickande bomb. Han har otroligt många bra egenskaper och jag tror att när poängen väl börjar trilla in så kan han explodera i sin utveckling. Han är en dribbler som är bra på att låsa upp låga försvar och hota på de centrala ytorna samtidigt som han är klok i att spela med låg risk. Tycker också att han har utvecklat spelet utan boll och blivit bättre i till exempel presspelet under föregående säsong. Det finns mer att ta av båda dessa killar och det ska bli spännande att följa deras utveckling framöver.

Ni har båda förlängt era kontrakt med Warberg, hur har tankarna gått inför det?

Zeb: -Första veckorna efter säsongen var jobbiga. Samtidigt så fanns det inga andra tankar än att det är här i Warberg jag vill spela. Denna föreningen betyder så mycket för mig, och vill man satsa på sin innebandy så finns verkligen alla förutsättningar här.

Edwin: -För mig har det varit mycket tänkande. Det är ju mycket som skall stämma utanför innebandyn och jag har haft lite olika planer med min framtid. Men när det väl kom till kritan så insåg jag att jag vill hålla på med innebandy och då är Warberg min förening.

Hur många telefonsamtal blev det till varandra för att dubbelkolla att ni båda var med på tåget?

Zeb: -Jo men vi ses eller hörs av i princip varje dag så det blev en del samtal. Edwin kan vara lite i sin egen värld ibland så jag tror han tycker det är skönt att jag också förlängde så han vet att någon tar hand och håller koll på honom.

Edwin: -Haha ja det blev en hel del. Vi hade många dialoger om hur långt gångna vi var i våra beslut, även om jag innnerst inne visste att det inte finns en chans att Zeb inte spelar i Warberg nästa år.

Ni har ju känt varandra hela livet och spelat ihop väldigt länge, om ni fick beskriva varandras styrkor?

Zeb: -Edvins största styrkor skulle jag säga är spelet med boll. Det är få spelare som kan vara så hala som han kan. När han är på humör går det knappt att ta bollen från honom.

Edwin: -Han är stark och snabb. Det gör att han har en extrem genombrottsförmåga och det är svårt att ta bolle från honom. Förra säsongen gjorde han ju några coast to coast mål som bevis på detta. Lovar att det kommer fler såna nästa säsong och jag vet att han har ännu mer innebandy i sig.

Hur har ni förvandlat besvikelsen från ännu ett förlorat kval till ny energi?

Zeb: -Det är väldigt svårt och väldigt enkelt på samma gång. Man jobbar så hårt oavbrutet i nästan ett år för kvalet, och när det då inte går vägen så blir det en sån enorm tomhet. Samtidigt, är man från Varberg så vet man vad motvind är. Jag är enormt revanschsugen och kommer inte att ge mig. Vi ska tillbaka till SSL så är det bara!

Edwin: -Ja jag kände väl nästan direkt efter sista matchen att jag ville spela kval igen, spela om och vinna. Besvikelsen förvandlas ganska snabbt till revanschlust. Nu handlar det om att bygga upp oss och förbereda oss på att lyckas bättre nästa gång!

Ja vad är era tankar om kommande säsong?

Zeb: - Det har ju blivit en del omsättning i spelartruppen och det är många tongivande spelare som försvunnit. Samtidigt som det är tråkigt för det är bra människor som man tycker om mycket, så är det också en chans för mig och andra i laget att ta större ansvar och bidra ännu mer både på och utanför planen. Det blir ju lite av en ny resa och det ska bli väldigt spännande att dra igång igen.

Edwin: -Jag instämmer, det känns som en spännande säsong. Det har hänt mycket i truppen och det är alltid skoj att se nya spelare komma hit. Sen blir det, precis som Zeb säger, upp till oss som varit med ett tag att verkligen försöka axla en större roll i gruppen.

Ni är ju båda fostrade i Warberg och har spelat ihop sedan barnsben, hur mycket skulle det betyda att spela upp er moderklubb i SSL tillsammans?

Zeb: -Självklart hade det varit jättekul. Vi har ju spelat ihop så länge att man nästan tar det för givet. Men det hade absolut varit något speciellt. Särskilt eftersom vi båda är härifrån och har spelat i klubben hela livet. Sen att göra det hemma i SWC där vi nästintill bodde som små hade varit något extra!

Edwin: -Ja, otroligt kul såklart. Samtidigt som det har varit vårat mål sedan vi båda kom upp i a-laget. Det är å andra sidan inget jag tänker på jättemycket utan det hade snarare känts konstigt om vi hade gått upp och inte spelat tillsammans eftersom vi har spelat i samma lag och förening hela våra liv.

Vi tackar grabbarna för intervjun, önskar stort lycka till och håller tummarna att deras gemensamma dröm någon dag slår in, gärna redan nästa säsong!

Web master