"Vi har verkligen gett oss själva goda förutsättningar inför resterande matcher!"
Publicerad: 2021-11-30
DAM
Med en seger i senaste omgången och en nuvarande sjundeplats i tabellen så har damlaget nu en intensiv träningsperiod i och med VM-uppehållet. Damlagets lagkapten Sandra Hawerman berättar om sina tankar kring lagets höst, hennes frånvaro senaste matcherna och vad som komma skall.

I matchen mot IBK Lund, med sekunder kvar av matchen så uppstod ett läge där Sandra fick en känning i baksida lår. Matcherna mot Thorengruppen och Nacka IBK såg hon från sidan, och har nu fokuserat mycket tid i gymmet för att komma tillbaka.

Hur är läget med dig?

-Läget är just nu bra. Jag har börjat trappa upp från rehaben och är med på delar av vanliga innebandy-pass vilket känns skönt. Vi får hoppas att kroppen svarar som vi vill så ska det inte vara några problem till seriens start igen.

Hur ser ert träningsupplägg ut under VM-uppehållet?

-Vi har ett annorlunda schema under uppehållet, det blir lite som en mini-försäsong. Första veckan hade vi lite extra ledighet för att samla energi och sedan har vi bytt ut några innebandypass mot fys resterande veckor.

Något speciellt som ni fokuserar på med träningen?

-Vi passar på att träna på det som är svårt att få till under en vanlig matchvecka. Nu har vi kunna maxa både löpning och styrka när vi inte behöver vara fräscha och pigga inför match. Mycket intervallträning i olika former och på gymmet har det varit explosiv träning och så tungt som möjligt för att pressa till det yttersta.

Vad säger du om er inledning av serien?

-Jag är väldigt stolt och nöjd över vår inledning. Vi har snott några poäng som de flesta säkert inte skulle tippat på förhand. Men vi får inte vara nöjda för det är mer än halva säsongen kvar. Vi har verkligen gett oss själva goda förutsättningar inför resterande matcher och det ska vi ta vara på.

Hur är läget i laget?

-Läget är bra. Vi har några, likt mig, som haft lite känningar så därför passade uppehållet bra för alla så att vi kan återhämta oss. Vi avslutade ju med en härlig seger uppe i Nacka så därifrån fick vi med oss en go känsla i truppen. Vi passar även på att köra lagaktivitet under uppehållet och umgås vid sidan av. Denna gången blir det bowling och mat ihop, viktigt och kul!

Vad blir fokus framöver?

-Efter fys och lagaktivitet får vi fokusera på vårt spel på innebandypassen och utveckla detaljer i försvar och anfall som gör att vi tar nästa steg. Vi kommer säkert träna olika press-spel och special teams för att kunna ha det som verktyg i viktiga skeden i matcher.

Hur går tankarna kring decembers matcher?

-Det är roliga lag vi möter och vi kan absolut ta poäng i alla matcher. Det blir ett tufft schema i mellandagarna med 2 matcher på 3 dagar men vi får käka massa julmat så kommer det gå kanon. Hoppas att vi får lika bra stöd på läktaren som de senaste hemmamatcherna, det är guld värt!

Vi säger tack för intervjun och önskar Sandra Hawerman fortsatt lycka i rehaben och att hon tillsammans med laget får en bra träningsperiod nu innan matcherna kickar igång igen.

Seriematcherna drar igång igen den 12 december. Då spelar damlaget klockan 13:00 mot Malmö FBC på bortaplan i Baltiska Hallen. Efter det spelar de hemma igen den 18 december, då gästar gotlandsgänget Endre IF SWC.

Web master