Warberg Innebandy bidrar till rörelse i skolan
Publicerad: 2022-11-29
ALLMÄNT
Warberg Innebandy har startat ett samarbete med Bockstensskolan i syfte att erbjuda innebandy och idrott för elever i åk F-4.

Sedan ett antal veckor tillbaka bedriver föreningen innebandy och idrott för elever på Bockstensskolan i Varberg. Skolan ligger geografiskt bra till i relation till Sparbanken Wictory Center.

-För oss är det viktigt att kunna erbjuda möjligheten till innebandyspel och rörelse till fler barn och unga. Det är det vi kan och är bra på. Därför kan vi också bidra till en ökad folkhälsa och rörelseglädje även hos barn som inte är medlemmar i vår förening idag. Dessutom finns det idag ganska tydliga samband mellan fysiska aktivitet och resultat i skolan, säger klubbchef Emil Risberg.

Konkret innebär det att alla elever på fritids erbjuds möjligheten till innebandyspel och annan fysisk aktivitet vid ett tillfälle i veckan. De yngre eleverna (åk F-2) erbjuds ett tillfälle per årskurs medan de äldre eleverna (åk 3-4) erbjuds ett tillsammans. Det innebär totalt fyra tillfällen per vecka som Andreas Burman, ansvarig från föreningens sida, bedriver träning med eleverna på fritids.

-Både elever och personal på Bockstensskolan är mycket nöjda och glada över att ha hittat samarbetet med Warberg IC. Att röra på sig och skapa goda vanor är viktigt för framför allt barn och unga och med detta samarbete kan vi utveckla vår redan pågående rörelsesatsning på skolan. Eleverna utvecklar både sin fysiska och sociala förmåga och de får prova på en aktivitet som många inte varit i kontakt med tidigare, berättar Martin Enander, rektor på Bockstensskolan.

Från föreningens sida ser man gärna fler samarbeten likt detta med Bockstensskolan.

-Vi är väldigt glada över det positiva bemötandet från personalen och eleverna på Bockstensskolan. Detta är förhoppningsvis starten på något som vi kan utveckla på olika sätt framöver. Även med andra skolor, avslutar Emil Risberg.

Web master