Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
ONYX
ONYX

Inför match med #67 Andreas Jonsson

25 januari 2018 10:00
Herr

Vi tog en pratstund med #67 Andreas Jonsson inför söndagens match. Ni som sett matcherna så är det en kille med sköna handleder och en bra blick för spelet. Nu på söndag står formstarka Onyx som motståndare som kommer från tre raka vinster. 16.00 i Sparbanken Wictory Center är det som gäller!


Efter tre matcher på kort tid förra veckan och 7 poäng av 9 möjliga inspelade. Hur har ni summerat matcherna och vad tycker du själv om er prestation i dessa matcher? Vi har inte pratat så ingående om matcherna ännu, men försöker hela tiden bygga vidare på det vi gör bra under matcherna och vad vi ska göra annorlunda utifrån motstånd och förutsättningar. Jag tycker själv att vi har blandat och gett väldigt mycket under alla dessa matcher, en hög nivå då vi gör väldigt mycket bra saker samtidigt som vi dippar stunder under matcherna då vi inte tar det fulla jobbet och blir för bekväma.

Du är en av många nya spelare i laget för säsongen. Har det varit en stor omställning för dig med en ny klubb, en division högre och ett nytt spelsystem? Ja, det stämmer! Jag trodde väl kanske inte omställningen skulle bli så stor med en ny klubb, en ny stad och ett nytt jobb. Det tar alltid sin tid att växa in i allt och framförallt att lära känna det nya och bli trygg i det. När det gäller innebandyn var det mest motiverande att komma till Warberg, allt går lite snabbare och vi spelar ett system där det gäller att vara på tå hela tiden. Tempot kommer ganska snabbt och spelsystemet var lite tufft i början men det växer man också in i successivt.

Vad tycker du om din egen prestation hittills under säsongen från din backposition? Den har varit lite upp och ner, har mer att ge där definitivt. Det tar också lite tid att hitta sin roll både på och utanför planen men det är också sånt som bara blir bättre och bättre med tiden.

I kommande hemmamatch på söndag så tar vi emot Onyx som vi vann med 8-5 på bortaplan i höstas. Onyx kommer stärkta från tre raka segrar, hur tror du matchbilden kommer att se ut? Jag tror att som i många av de andra matcherna att vi kommer att få ha mycket boll och försöka sätta ett högt tempo direkt som gynnar oss, där Onyx kommer att lägga sin mesta energi på kontringar.

Onyx har ett par riktigt bra spelare framåt som står för många av målen som de gör. Viktor Palm 43 poäng, Christoffer Ekstrand 33 poäng och deras sena nyförvärv Adam Zetterström (12 poäng på 4 matcher). Har ni under veckan pratat något speciellt om den formationen? Vi har inte pratat något om Onyx än, det kommer kanske senare i veckan. Vi försöker alltid fokusera på vår egen prestation och hur vi ska ta oss an matchen för att ta alla 3 poäng.

Det är riktigt jämnt i toppen av tabellen just nu och det är många lag som fightas om topp fyra placeringarna som kommer till kvalet. Vågar du på dig en gissning vilka som tar platserna till kvalet? Ja, det har blivit ett litet getingbo i toppen och det känns som alla lag kan slå varandra. Det känns svårt att peka på fyra lag just nu så jag låter det vara osagt.

En sista fråga. Har du några speciella rutiner inför match som du måste göra? Jag knyter alltid högra skon först, det är nog det.

Tack för att du tog dig tid och lycka till på söndag! Tack så mycket!

Läget i laget: Alexander Andersson fortsatt skadad. Eventuellt är Simon Svensson tillbaka i spel efter en kort tids frånvaro.

Håll ett extra öga på hos motståndarna: Viktor Palm Christoffer Ekstrand Adam Zetterström

Matchstart 16.00 28/1 i Sparbanken Wictory Center Boka din biljett här: http://warberg.ebiljett.nu/