Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Söndag
27 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Torsdag
12 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher

Cecilia Habib Westh klar för Warberg.

16 maj 2020 09:00
DAM

Damlagets nya spelare, med SM-guld på meritlistan, kommer senast från spel i Allsvenskan med IBK Lockerud Mariestad. Det är forwarden och poängmakaren Cecilia Habib Westh som skrivit på för ett år i den blåa tröjan.


Det är en rutinerad SSL spelare som under fredagen skrev på för Warberg. Redan som 16 åring gjorde Cecilia Habib Westh sin första säsong (2010/2011) i Sveriges bästa innebandyliga, då kallad Elitserien, med sin moderklubb IBK Lockerud Mariestad. Laget åkte ur efter den säsongen och "Cicci" fortsatte i moderklubben med spel i division 1 (nuvarande Allsvenskan), där som en av lagets mest tongivande spelare med sin snabbhet och offensiva spel.

Inför säsongen 2013/2014 gick poängmakarens flyttlass till västkusten. Med SSL i sikte så fortsatte hon karriären i Pixbo. Cecilia var en viktig kugge i västkustlaget, där hon spelade slutspel samtliga fem säsonger hon var där och under sin fjärde säsong tar laget SM-guld. Efter guld-säsongen blev det bara en säsong till i Pixbo innan hon valde att vända tillbaka till Mariestad och Lockerud.

Nu går flyttlasset återigen till västkusten, denna gången med destination Varberg. Forwarden flyttar under sommaren ner tillsammans med sin pojkvän Joel Frölin, även han är innebandyspelare och är klar för spel med Warberg IBF till kommande säsong. Det var flera SSL-klubbar som visat intresse för Cecilia Habib Westh inför kommande säsong.

Så här säger hon själv kring valet av Warberg:

-Efter två säsonger i Allsvenskan känner jag att jag har fått slipa på målskyttet och vågat ta för mig mer. I år har jag börjat sakna tempot och nivån i SSL. Warberg var den klubben som jag fick bäst känsla för både vid sidan av innebandyn och i föreningen. Jag har redan många nära och kära med mig till Varberg och jag är helt säker på att jag kommer trivas väldigt bra.

Vad vet du om Warberg från tidigare?

-Egentligen inte mer än att jag har spelat mot dem under mina år i Pixbo. Bilden jag har fått nu är att det är en stabil, trygg förening som gör en satsning och har något bra på gång.

Hur ser dina förväntningar ut?

-Självklart att laget ska ta sig till slutspel. Det kommer blir ett bra år för Warberg. Jag förväntar mig att både ge och se stort driv och engagemang för alla i år och runt laget.

Beskriv dig själv som spelare?

-Jag skulle se mig själv som en målgörare. Det kommer bli en spännande utmaning att nu ta på sig den rollen i SSL. Explosiv och slitstark. Jag hoppas att jag kan ta med mig mina starka sidor från det Allsvenska spelet och blomma ut.

Till sist, vilket nummer blir det i den blåa tröjan?

-Jag behåller mitt kära nummer 9 även i Warberg.

Idag, lördag, träffar Cecilia laget för första gången och är med under lagets träning.

Vi välkomnar damlagets nr 9, Cecilia Habib Westh, varmt till Warberg och önskar henne lycka till under kommande säsong.