Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

U19-landslagsspelaren Stina Johansson klar för Warberg!

22 mars 2022 11:45
DAM

Upprustningen inför kommande säsong trummar på för damlaget och nästa tjej att välkomna till Warberg är även hon en RIG-spelare. Ett kontrakt på två säsonger är skrivet med backen Stina Johansson.


Det är den värmlandsbördige Stina Johansson som efter sina studier i Umeå väljer att, tillsammans med RIG- kamraterna Hanna Modigh och Maja Lindsjö, ansluta till Warberg. Det var i Fagerås BK, en ort närmare tre mil norr om Karlstad, som innebandykarriären började för Johansson tillsammans med sin storasyster på planen och mamma som tränare i båset. Även om andra sporter fanns på tapeten så blev innebandy snabbt ett fokus och när elitidrottsgymnasiet i Umeå gav henne en plats så gick flyttlasset dit. Tiden på RIG definierar hon själv som en avgörande tid i hennes innebandykarriär, främst genom spelet på planen men även gett förståelse för hur viktigt det är att vara en seriös idrottare utanför.

Sidor hos henne som imponerat på klubbchef Emil Risberg som säger så här om Stina:

-Stina är en duktig tvåvägsback som är oerhört stark i duellspelet utan boll och som gärna agerar spelfördelare i spelet med boll. Hon har ett bra skott som hon gärna använder från sin backposition. Att hon tar studenten som lagkapten på Riksinnebandygymnasiet visar även hur fina ledaregenskaper hon besitter. Så att Stina har valt Warberg känns oerhört kul och glädjande.

Intresse fanns från flera föreningar, men till slut föll valet på Warberg. Vad var det som fick dig att skriva på för Warberg?

-Det som fick mig att besluta mig för att välja Warberg var att klubben verkar vara seriös och har sedan start tagit emot mig med öppna armar. Stämningen i klubben och laget känns väldigt familjär och jag har trivts sedan första stund. Det känns som en bra miljö för mig att fortsättas att utvecklas i.

Vad kommer Warbergpubliken att få se för typ av spelare i Stina?

-Om jag skulle beskriva mig själv som spelare skulle jag säga att jag är en trogen stabil back som är trygg med bollen och bra på duellspelet. För mig är det också viktigt att vara en lagspelare och göra mina lagkamrater bättre på planen så som på bänken. Jag hoppas att jag kan bidra med många vunna dueller i sarghörnen och bra energi på bänken, förklarar Stina Johansson.

Vad är dina förväntningar på kommande säsonger i Warberg?

-De är först och främst att komma in i laget och börja anpassa mitt spel mot bättre motstånd. En dröm man alltid haft sedan jag var liten är såklart att få spela ett slutspel i SSL, vilket jag inte förväntar mig men som hade varit otroligt kul om vi lyckades med.

Stina ansluter till laget under juni månad och vi hälsar henne varmt välkommen till västkusten och Warberg, samt önskar henne ett stort lycka till i den blåa tröjan.