Chockstart sänkte Warberg helt

5 mars 2020 10:32

Warberg förlorade borta mot Mullsjö med siffrorna 8-2 efter en minst sagt chockartad start av matchen. Hemmalaget gjorde 7-0 på mindre än tio minuter och där var matchen förstår över.

Satt kvar i bussen, var inte på tå, kalla det vad ni vill. Warbergs första tio minuter borta mot Mullsjö var något oändligt smärtsamt att se, för det var kattens lek med råttan.

Mullsjö stormade fram som gladiatorer från första tekning och Warbergs spelare såg helt paralyserade ut. Ingenting var på rätt plats och inte ens en time out efter 3-0 och fem minuter spelade hjälpte. Mullsjö gjorde 4-0, 5-0, 6-0 och 7-0 innan halva perioden var spelad och det som bara några minuter tidigare var en kamp för nytt kontrakt i SSL blev snarare en kamp om att rädda sin heder.

Efter 7-0 stannade slakten av. Mullsjö var nog lika chockade över inledningen som alla andra och Warberg fick för första gången i matchen chans att andas och kunde behålla bollen inom laget i aningen längre sekvenser.

Men, matchen var förstås över. Att vända 0-7 på bortaplan mot Mullsjö är kanske ingen omöjlighet i innebandy, men då behöver man göra mål på varenda kvalificerad chans som dyker upp och samtidigt hålla helt tätt bakåt.

I mittperioden fick Warberg chansen att putsa till siffrorna och krypa närmre genom två powerplay, men ingen av gångerna behövde Mullsjös målvakt Jonathan Larsson förta sig. Skotten kom aldrig eller gick i täck eller utanför. 0-0 i mittperioden var såklart ett fall framåt för Warberg, och samtidigt en högst oväntad utveckling.

När tredje perioden startade hade Mullsjö såklart slagit av på takten, och det blev egentligen bara en lång väntan på slutsignal. Mullsjö gjorde 8-0 efter sex minuter och sedan skulle det dröja ytterligare tio minuter innan Warberg fick spräcka sin målnolla. Simon Svensson var sist på bollen i ett vackert anfall och kunde bara rulla in bollen i tom kasse efter passning från Mattias Kongstad. Warbergs andra, och matchens sista mål, var vackert det också. Filip Erheden gjorde bort en gubbe på vänsterkanten och hittade en fri Robin Blåberg som bombade in slutresultatet 8-2.

En ofattbar utveckling av en match som är svår att beskriva i ord. Mullsjö vann alltså första tio minuterna med 7-0, och Warberg sista 50 minuterna med 2-1. Ska man leta efter glädjeämnnen för Warbergs del så får man såklart gräva djupt en sån här dag. Men, John Fransson som byttes in i målet efter 6-0 kom in och gjorde det väldigt bra. Och heder till Warberg som inte gav upp efter 7-0 så tidigt, det hade kunnat sluta bra mycket värre än 8-2 om man inte hade visat moral och hjärta.

Resultatet innebär att Sirius kan spela ner Warberg i Allsvenskan redan ikväll när man tar emot FBC Kalmarsund på hemmaplan. En poäng räcker för Uppsala-laget. Skulle man misslyckas med det så är Warberg ändå tvingade att besegra både Falun och Jönköping i sina återstående matcher samtidigt som Sirius kammar noll mot Växjö och Visby. Sirius har dessutom 14 plusmål till godo på Warberg.

Matchfakta Mullsjö-Warberg 8-2