Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Alexander Johansson lämnar Warberg

28 september 2021 10:30
HERR

Endast två omgångar in i årets seriespel är det nu klart att Warberg och forwarden Alexander Johansson går skilda vägar. 31-åringen är istället klar för Landvetter Wings i division 2.


Den riviga forwarden Alexander Johansson kom till Warberg inför säsongen 20/21 från all-svenska Hagunda IF, och skrev då ett tvåårskontrakt med klubben. Säsongen dessförinnan var han på lån från just Hagunda och hann med elva matcher och åtta poäng i kampen om ett nytt kontrakt i SSL. Under fjolåret står Alexander noterad för totalt 28 matcher i den blå tröjan, 22 serieomgångar plus sex matcher i kvalspelet. Hans facit för dessa 28 matcher blev 23 poäng (8+15).

Under försäsongen har Alexander spelat nästan uteslutande på backpositionen, men i takt med att tävlingsmatcherna började har motivationen dalat och speltiden har uteblivit helt i de inledande seriematcherna mot Lillån och Fagerhult. Nu står det alltså klart att klubben och Alexander är överens om att avbryta samarbetet i förtid. I stället blir det alltså en övergång till division 2-klubben Landvetter Wings, en förening Alexander har representerat tidigare i sin karriär.

Så är säger Alexander Johansson själv:

-För att spela på den här nivån, men också i ett lag som Warberg så måste du känna att du har motivationen, tiden och glädjen. Jag har under en period känt att jag har tappat lite av dessa delar och av den anledningen bestämt mig för att trappa ner på min satsning för att ge utrymme för andra saker i livet som man missar varje vecka. Valet av att gå tillbaka, ”komma hem” till Landvetter Wings var något jag har tänkt göra någon gång innan jag lägger klubban på hyllan. En klubb jag har stor kärlek för och känner att jag vill och kan hjälpa till att utveckla. Jag vill tacka Warberg för tiden som blev och önskar er stort lycka till i framtiden!

Sportchef Kimmo Eskelinen förklarar:

-Det är såklart inte optimalt att tappa en spelare precis när säsongen har startat, men just nu tror vi att detta är den bästa lösningen för alla parter. Jag, Alexander och tränarstaben har haft en dialog senaste tiden och som det ser ut i truppen för tillfället så har vi svårt att erbjuda den roll som Alexander vill ha. Han är 31 år och har familj, så jag förstår att han vill ha speltid när han lägger så mycket tid på innebandyn. Han har jättefina egenskaper som innebandyspelare då han är snabb, irrationell och en mönsterbrytare, så jag är övertygad om att han kommer göra stor nytta i Landvetter och få känna glädje av att spela innebandy, vilket någonstans är det absolut viktigaste.

Vi säger stort tack till ”Alex” för denna tid och önskar honom all lycka framöver!