Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Söndag
27 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Torsdag
12 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher

Centertalang lyfts upp i a-truppen

15 april 2020 14:30
Herr

Warbergs fjärde nyförvärv till herrlaget blir centertalangen Edwin Körberg som lyfts upp från egna led! 19-åringen har tränat med herrlaget i ett par år och belönas nu med ett a-lagskontrakt.


Edwin Körberg inledde sin karriär i Warberg redan som 6-åring, och har därefter spelat sig igenom föreningens alla ungdomslag via JAS och upp till att bli en av de bärande spelarna i det Warberg IBF som nu huserat i division 1 de senaste säsongerna. Redan för tre år sedan tillhörde han en grupp lärlingar som tränade försäsong med a-laget, och har sedan dess kontinuerligt varvat träning med elitlaget som med sitt eget lag. Efter en stark vår i Warberg IBF och samtidigt imponerande träningar med a-truppen, får han nu fullt förtroende att ta hand om en av centerplatserna i Allsvenskan, och ses som en direkt ersättare till Tom Carlsson.

Den tre år äldre brodern Axel tillhörde för övrigt a-truppen så sent som säsongen 18/19 när man vann Allsvenskan och avancerade till SSL.

-Det är alltid kul att se egenfostrade spelare ta steget upp i elitlaget, och vad det gäller Edwins förmåga på innebandyplanen så är det något vi har känt till länge. Förra säsongen blev något av en nystart för honom rent kroppsligt då han upptäckte en glutenallergi som hämmat honom träningsmässigt, och när han nu hittat rätt i allt det så ser han både starkare och piggare ut. Han har väldigt många egenskaper som krävs av en modern center, och det ska bli ruskigt kul att se honom utvecklas vidare i en tuffare miljö. Hans härliga mix av teknik, spelförståelse, flyt i steget och räckvidd gör honom väldigt svårfångad på planen och i vårt tycke har han alla möjligheter att etablera sig som en viktig spelmotor för vårt lag under lång tid framöver! Kan han addera lite attityd och en tro på sig själv, då kommer det här bli hur bra som helst säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Edwin Körberg själv säger så här om resan från knattelag i Warberg ända upp till a-laget, och vilka förväntningar han har på säsongen som kommer:

-Det ska bli extremt roligt att bli uppflyttad! Jag har följt Warbergs a-lag hela mitt liv och spelat i föreningen sedan jag var en knatte. Resan hit har inte varit helt spikrak direkt då jag haft lite brist på självförtroende och motivation, samtidigt som jag hade problem med orken innan vi upptäckte min glutenallergi. Men under förra säsongen började bitarna falla på plats för mig och då kände jag att jag fick tillbaka glöden för träning och innebandy. Därför blir förväntningarna på säsongen som kommer extremt höga, jag är sjukt taggad på en ny utmaning och på att vi som lag ska försöka kriga oss tillbaka till SSL!

Edwin har valt att spela med tröjnummer 26, och vi säger varmt välkommen upp till de stora pojkarna Edwin!

Imorgon torsdag kommer en längre intervju med Kimmo Eskelinen där vi stämmer av sportgruppens arbete kring truppläget, de spelare som lämnat och hur det ser ut med eventuellt fler nyförvärv!