Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 2 matcher
Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Warberg nära poäng borta mot Dalen

27 oktober 2019 20:03
Herr

Herrlaget åkte på en ny snöplig uddamålsförlust när man förlorade med 4-5 borta mot Dalen. Hemmalaget vände underläge från första perioden och avgjorde matchen under mittperiodens första halva med fyra mål.


Warbergs bortamöte med IBK Dalen blev i mångt och mycket en upprepning av hemmamatchen mot Linköping för tre dagar sedan. Inte bara resultatmässigt. För precis som i torsdags på hemmaplan inledde man starkt och ledde efter första perioden, för att sedan tappa allt under första halvan av andra och inte orka ikapp i tredje.

Starten var som sagt pigg, och Joel Birgersson visade att hans fina form håller i sig. Redan efter fyra minuter låg bollen i mål bakom landslagsmålvakten Måns Parsjö-Tegner och det var Joel som var siste Warbergare på bollen. Efter målet skapade Dalen ett antal riktigt bra chanser utan att få bollen i mål, men när Anton Åkerlund fick fritt skottläge ett par meter framför Tobias Jernsand var det kvitterat efter knappa fjorton minuter.

I slutet av perioden fick Warberg powerplay, och trots att man inte rörde bollen första minuten (!) gjorde man mål nästan omgående när man väl besökte Dalens planhalva. Mattias Kongstad sköt direkt och distinkt på Anton Birgerssons passning och bollen satt högt bakom Parsjö-Tegner. 3-1 målet kom i bytet efter, och det var ett mycket vackert sådant från samma duo. Anton Birgersson slog en magisk passning från sin vänsterkant och Kongstad gjorde inget misstag på bortre stolpen.

När andra perioden började tog det bara 45 sekunder innan Dalen var med i matchen igen. Man fick en spelvändning när Warberg tappade boll på mittplan och rutinerade Ketil Kronberg smällde upp 2-3 i krysset. Vad som hände efter detta mål är svårt att förklara. Warberg tappade sitt spel från första perioden helt och Dalen var inte sena att utnyttja det momentum man fick. Man satte konstant hög press och i byte efter byte skapade man målchanser. Målen trillade in och när Jonas Svahn sköt 5-3 i powerplay efter knappt tio minuters spel såg det ut som att kvällen kunde bli riktigt lång för alla Warbergare. Lagets första skott på mål i mittperioden kom efter tretton minuter, och det var ett av få man mäktade med. Dalen var klart bättre, och att inte siffrorna var större än 5-3 efter 40 minuters spel kändes klart i underkant.

I tredje kom Warberg ut som ett nytt lag, och nu hanterade man Dalens höga press klart bättre igen. Man vaskade fram ett par kvalificerade målchanser utan utdelning, och det var först efter att Simon Svensson blivit neddragen nära mål som man lyckades reducera ledningen på straff. Vidar Tiren var säkerheten själv när han överlistade Parsjö-Tegner, och med knappa fem minuter kvar hade Warberg ett mål upp till poäng. Sista två minuterna spelade man med sex utespelare mot fem och skapade ett bra tryck mot Dalen, men de riktigt klara lägena dök aldrig upp och närmast en kvittering var Anton Birgersson med ett skott från sin vänsterkant med ett par sekunder kvar.

En ny så kallad hedersam förlust in på kontot, och även om inte det betyder någonting så får laget plocka med sig att man vann två av tre perioder borta mot ett mycket starkt motstånd.

Matchfakta här

Highlights