Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Lillån
LIL

Inför match- Lillån IBK

26 februari 2023 09:30
HERR

I eftermiddag spelar herrarna sin näst sista hemmamatch i grundserien innan kvalet startar om tre veckor. Motståndare är fjolårets kvalmotståndare Lillån som faktiskt både kan ta sig till kval och åka ur serien!


Warberg har i och med de tre segrarna förra veckan säkrat att man slutar som sämst tvåa i tabellen. Man har med sina 47 poäng ointagliga nio poäng ner till tredjeplatsen där Fagerhult bara har två matcher kvar att spela. Just nu andraplacerade Karlstad (44 poäng) är också klara för kval medan trean Fagerhult (38 poäng) behöver ytterligare en poäng för att vara helt säkra. Om fjärdeplatsen är det dock fortsatt en stenhård kamp och efter gårdagens resultat är det just nu fördel Partille som vann i sudden death mot Malmö samtidigt som Höllviken förlorade. Partille är fyra på 33 poäng, Hovslätt femma på 32 poäng och Höllviken sexa på 31 poäng! Bakom dessa finns Lillån med sina 27 poäng och kan alltså blanda sig i leken vid seger mot Warberg. Samtidigt kan en förlust innebära att man blir inblandade i nedflyttningsdramatiken där tre lag just nu har samma poäng. Lindås, Lerum och Lund har alla 24 poäng och det är skåningarnas sämre målskillnad som håller dem under strecket. Därför bäddat för galen dramatik de sista omgångarna och vi borde kunna räkna med ett oerhört fokuserat och noggrant bortalag i jakt på viktiga poäng i Sparbanken Wictory Center idag!

Truppstatus

Mattias Kongstad knäskadad och missar hela säsongen.

Isak Ehrinton saknas pga värnplikt.

Tränarkollen Johan Astbrant

-Nu är det en riktigt tuff konkurrenssituation i laget och det handlar för alla spelare om att vara sitt bästa jag varje träning och varje match. Annars står det en annan bredvid och är beredd att stämpla in. Kul och sporrande för alla. Vi har efter den tuffa förra veckan, med tre matcher, lagt fokus på vissa delar i spelet där vi inte tycker att vi nått vår maxkapacitet ännu, och som vi tror blir viktigt framöver. Framför allt handlar det om duellspelet där jag såg att vi mattades av ju längre det gick förra veckan med flera matcher på kort tid. Där behöver vi hitta tillbaka och inte slå oss för bröstet för att vi vann matcherna och tro att saker görs av sig själv. Prestationen mot Karlstad var bra medan vi mot Lindås och Lerum är lite svagare, samtidigt som framför allt Lindås var väldigt bra. Det kunde vi också se förra helgen när de körde över Lillån. Så kort och gott behöver vi fortsätta jobba med det vi egentligen gjort hela säsongen och det är att vara konsekventa, påslagna och göra rätt saker över tid. Då är vi bra.

Om Lillån IBK

Lillån gjorde ju en succéartad säsong i fjol när man tog sin ända till Playoff 2, där man dock föll mot AIK. Många minns säkert de tre kvalmatcherna mot Warberg i första rundan där det blev minst sagt nervkittlande och suddenavgöranden i såväl match ett som tre i Sparbanken Wictory Center. Denna säsong har man dock inte imponerat på riktigt samma sätt ännu och med tre matcher kvar att spela ser det tufft ut att nå ett nytt kvaläventyr. Chansen finns dock och den är man säkerligen sugna på att ta med start mot Warberg i en arena man bör ha goda minnen ifrån. Sett till resultaten under säsongen har man haft svårt att hålla en jämn nivå. Man har varvat tunga skalper med klara förluster mot lag från nedre halvan och då blir det såklart svårt att fightas i en absolut toppstrid. Att laget har kvaliteer råder det inget som helst tvivel om, det finns en handfull riktigt skickliga innebandyspelare och har de en bra dag så klarar man störa vilket lag som helst i serien. I poängligatoppen hittar vi inte helt oväntat Isak Palmén med sina 44 poäng. Med det är han trea i hela seriens poängliga. Unga nyförvärvet Hampus Morelius (född 2003) är en annan spelare som är skicklig i offensiven och har levererat under säsongen. Fina 31 poäng står han noterad för hittills. Backen Tor Bornedal Samils är en annan spelare att hålla koll på. En oerhört spelskicklig back som ofta styr och ställer i spelet med boll. Höstens möte lagen emellan var så jämn att det på nytt krävdes sudden death för att skilja dem åt. Den gången var det dock Warberg som drog det längsta strået och vann med 5-4 när Oliver Sandberg med en fin prestation avgjorde och sköt två poäng till sitt lag.

Astbrant om Lillån

-Jag tror det blir en tuff och bra prövning för oss. Lillån tycker nog inte att de nått upp i den nivå de besitter, och där de har legat i tabellen har det ju varit en match från bottenstrid och en match från kvalstrid. Nu är de ändå med i kampen om den sista platsen så jag är ganska säker på att de kommer hit väldigt sugna på att ge det ett försök. De är ett skickligt lag som vi ofta spelar jämnt mot så precis som jag nämnde kring oss själva så behöver vi varva upp vissa delar för att få ett bra resultat. Man kan inte prata om revansch så här långt efter förra säsongens kval men jag vill se att vi kan besegra Lillån på hemmaplan.

Så här ser du matchen

Live i Sparbanken Wictory Center- Boka biljett här!

Streama på innebandy.tv- Länk till sändningen här!