En poäng mot Karlstad

9 februari 2020 11:55
DAM

Återigen blev det en jämn tillställning mot Karlstad. Warberg kom ut starkast och efter den första perioden stod det 1-4 på tavlan. Karlstad jobbade sig in i matchen och efter 60 spelade minuterar var det 4-4 på tavlan. I förlängningen var det Karlstad som avgjorde. Damerna fick med sig 1 poäng hem till Varberg.

Det var Warberg som var hetast i inledningen på matchen och redan direkt efter tekning hade bortalaget chansen att ta ledningen när Camilla Halldén fick bollen och drev direkt mot mål. Det tog mindre än tre minuter innan Amanda Johansson slog in en retur från Jenny Dahl och 0-1 på tavlan. När Karlstad får spela powerplay halvvägs in i första perioden kommer kvitteringen. Warbergs andra mål i matchen sker på ett relativt annorlunda sett. Direkt efter tekningen på 1-1 målet så skjuter Halldén mot mål, där står Sandra Hawerman och styr in bollen. Bara en minut efter att Warberg tagit ledningen så utökar de också, Dahl kommer runt målet och hittar Amanda Wetterström. Innan perioden är till enda så kommer också ett fjärde mål genom en snabb kontring och snygg dragning av Hawerman.

Med 1-4 på tavlan inför den andra så blir det en period som Karlstad jämnar ut resultatet. Efter halva spelade kommer 2-4 och med mindre än 30 sekunder kvar att spela kommer också 3-4. Sekvensen innan det målet hade Warberg en fin chans att utöka sin ledning.

I den sista perioden kommer också kvitteringen efter dryga halva perioden spelad. Chanserna till ett ledningsmål byter av varandra i den sista delen men inget mål och matchen går till förlängning. Där är det Karlstad som avgör och får med sig extra poängen.

En viktig poäng till Warberg som nu har 11 poäng inspelade och 4 poäng upp till Dalen som är över strecket.

På lördag spelas en otroligt viktig match för damerna hemma mot Skoghall. Det är en publikmatch vilket betyder fri entré. Matchen startar klockan 15.00.